Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Πες το με έναν καφέ" η παραγγελιά που τρέχει και τα υπόλοιπα νέα

Είπαμε να ξεκουνιθούμε με πρώτο μέλημα να βγούμε από το καβούκι μας και να νικήσουμε την στεναχώρια μας. Η αδράνεια μας έχει παραλύσει και μοιάζουμε αδύναμοι να πάρουμε πρωτοβουλίες και να συντονιστούμε με τον διπλανό μας. Η μικρή μου σκέψη ήταν πως χρειαζόμαστε μια μικρή προθέρμανση για να μπούμε ξανά στο κλίμα της σύμπραξης. Δεν ξέρω πόσοι από εμάς είμαστε αρκετά κοινωνικοί και πόσοι περιοριζόμαστε σε έναν στενό κύκλο δραστηριοτήτων αλλά η πρότασή μου ήταν να ξεκινήσουμε ένα μικρό παιχνίδι και να δούμε πού θα μας πάει αυτό.

''Πες το με έναν καφέ'' το θέμα


Τι κάνουμε;

Πίνουμε έναν καφέ με ένα κοντινό ή μακρινό μας πρόσωπο. Το πού δεν αφορά, αρκεί να αφιερώσουμε χρόνο στην επικοινωνία.

Βγάζουμε μια ωραία φωτογραφία (όσες θέλουμε βασικά) από τον καφέ μας και μοιραζόμαστε γραπτώς αυτά που αποκομίσαμε από το χρόνο που αφιερώσαμε στη επικοινωνία.

Κατά βάση προσπαθούμε να ξεφύγουμε από τις τετριμμένες θεματολογίες και να καταπιαστούμε με κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Αν δεν διαθέτετε ιστολόγιο στείλτε μου ένα email στο andromedamygalaxy@gmail.com με το κείμενο και τον καφέ σας και θα το αναρτήσω εδώ στον γαλαξία.


Δεν ξέρω τι μπορεί να βγει μέσα από αυτό, αλλά κάθε μικρή χειρονομία είναι πολύ καλύτερη από την αδράνεια. Ειδικά όταν συναντώ άτομα γύρω μου απελπισμένα που έχουν κόψει κάθε κοινωνική συναναστροφή και έχουν χάσει κάθε πίστη στον κοινωνικό αγώνα, αυτό μου δείχνει πως πρέπει να αρχίσουμε πάλι από την αρχή. Πάλι από την Α Β.

Πρέπει να μάθουμε ξανά να ανταμώνουμε, να σμίγουμε, να μιλάμε, να ακούμε, να παρηγορούμε, να ελπίζουμε, να χαιρόμαστε.

Διαδώστε την ιδέα και εκτός μπλογκοχώρου με την ελπίδα να νιώσουμε όλοι πιο κοντά.

Και τώρα η επικαιρότητα 

1. Ο ανάπηρος γατούλης βρήκε σπιτάκι και αναπηρικό καροτσάκι. Οι κοινοποιήσεις μας για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν σωτήριες.

2. Κοντά στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα χημικά, τις εξορύξεις και το ξεπούλημα των ακτών, ήρθε και αυτό:

http://www.ekriti.gr/article/kritikoi-eiste-i-pio-omorfi-psyhi-tis-mahis-gia-ti-mesogeio-ena-gramma-apo-tin-kalavria
Στο κρητικό site http://www.ekriti.gr/ αναρτήθηκε μια συγκινητική επιστολή από τους συντονιστές των αντίστοιχων κινητοποιήσεων στην Ιταλία, και κυρίως στην περιοχή της Καλαβρίας.

3. Τρέχουν δύο διαμαρτυρίες για αύριο Κυριακή 13/7/14 για την υπόθεση της κακοποίησης αδέσποτου σκύλου στην Κύπρο.

Η μία είναι στην Αθήνα 18:00 το απόγευμα στο Μοναστηράκι https://www.facebook.com/events/313990398775767/ 
και άλλη στην Λάρισα στην κεντρική πλατεία της πόλης ίδια ώρα.

4. Κι αν θέλετε περνάτε κι από εδώ για με κάνετε σεφτέ Μια συνηθισμένη φοιτητική ημέρα στη Θεσσαλονίκη





Σχόλια

  1. Από Θεσσαλονίκη γράφεις; Έχω ζήσει εκεί 5-6 χρόνια, εκεί σπούδασα! Πολύ χαίρομαι που μιλάμε από τις δυο μεγάλες πόλεις της χώρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Θεσσαλονίκη! Εδώ γεννήθηκα, εδώ σπούδασα κι εδώ άραξα. Ε άμα ασπούδαστες εδώ έγινες καρντάσι. Όλοι μου οι φίλοι που ήρθαν από άλλη πόλη να σπουδάσουν εδώ κόλλησαν Θεσσαλονικίαση.

      Διαγραφή
  2. Ωραίο το παιχνίδι, που προτείνεις Χριστίνα!!! Χάρηκα πολύ για τον γατούλη!!! Τέλειο το κείμενο σου, στο enfo.gr και πόσο αληθινό... πέρασα 8 χρόνια στην Σαλονίκη και ξέρω από τέτοιες καλές μέρες :))) Φιλάκια κορίτσι γλυκό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ αναθρεμμένη από την φοιτητομάνα Σαλονίκη; ε τότε τα ξέρεις από πρώτο χέρι!

      Διαγραφή
  3. Ωραια προκληση Χριστινακι μου..
    Κοιτα να δεις που εμεις ολο βλακεις λεμε οταν παμε για καφε.Καθε μερα !! Χαχα
    Θα το σκεφτω ομως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε αφού ξέρω πως τρελαίνεσαι να βγάζεις φωτογραφίες, παιχνιδάκι για σένα! Μπορείς να μιλήσεις και για αυτά που σκέφτεσαι κατά τη διάρκεια του καφέ. Είναι κι αυτό μια εκδοχή.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ