Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Black Death

Πόσο ήθελα σήμερα να μιλήσω για πράγματα ωραία. Να μοιραστώ μαζί σας ευχάριστες στιγμές και αναμνήσεις, μα να τες πάλι οι πληγές αυτού του κόσμου να πολλαπλασιάζονται. Ένας αδιάκοπος αγώνας η ζωή, σε κάθε στροφή προκύπτει κι από κάτι.

Συμπάθαμε λοιπόν για αυτά που θα σου γράψω αλλά το μαύρο σκυλί και πάλι ξύπνησε...

1320 μαύρος και σκοτεινός μεσαίωνας. Φτώχεια, δυσωδία, άνθρωποι στοιβαγμένοι σε  βρώμικες γειτονιές, δεισιδαιμονία, κυνήγι μαγισσών και Ιερά εξέταση. Γυναίκες καίγονταν στην πυρά με την κατηγορία της άσκησης μαγείας και μαζί τους καίγονταν και οι γάτες. Ναι οι γάτες, ζώο σατανικό κατά τις πεποιθήσεις  των καρδιναλίων. Πάντα η γάτα θεωρούνταν η συντροφιά μιας μάγισσας και όλοι οι μεταφυσικοί θρύλοι που συνόδευαν αυτό το τετράποδο, στάθηκαν αφορμή για να ξεκινήσουν οι μαζικές εκτελέσεις.

Με τόση παρακμή, τόση κακία μαζεμένη, τόσο σκοταδισμό και διαφθορά, το αληθινό σκοτάδι δεν άργησε να φανεί. Ο βάκιλος της Πανώλης που ζεί πάντα υπνωτισμένος μέσα στα τρωκτικά ξύπνησε και μέσα σε λίγα χρόνια, ακολουθώντας τα εμπορικά μονοπάτια της εποχής εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον τότε κόσμο. Από τις ερήμους τις Αραβίας, μέχρι την άπω Ανατολή και πίσω στον Εύξεινο Πόντο, πέρασε και στη γηραιά ήπειρο όπου έδειξε και το πιο σκληρό του πρόσωπο. Η χειρότερη πανδημία στην ιστορία της ανθρωπότητας που ξεκίνησε από το τραγικό βιοτικό και ηθικό επίπεδο των ανθρώπων, μέσα σε μια δεκαετία αποδεκατίστηκε το 30-60% του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης.


The Black Death

Η Πανώλη όμως δεν εξαφανίστηκε ποτέ. Χτυπάει πάντα σε μέρη όπου η εξαθλίωση και η φτώχεια κυριαρχούν. Οι αναπτυσσόμενες χώρες βιώνουν αυτόν τον εφιάλτη τακτικότατα, αλλά η αποσιωποίηση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν επί δεκαετίες οι χώρες τις Αφρικής, δε μας αφήνει να ταραχτούμε. Και να που σήμερα έσκασε η είδηση πως η Κίνα βρίσκεται σε καραντίνα. Η Πανούκλα είναι εδώ και πάλι ξεκίνησε από τα τρωκτικά, από μία νεκρή μαρμότα για την ακρίβεια. Ο δρόμος του μεταξιού οδήγησε την Πανώλη και στην Ιαπωνία κι από εκεί πέρασε και στην Αμερική.

Chinese city sealed off after bubonic plague death

China bubonic plague death: Town of 30,000 placed in quarantine after man dies sparking 'Black Death' outbreak fears

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=341328&catID=4

Αυτή είναι η πιο δυσάρεστη ανάρτηση που έχω ανεβάσει ποτέ. Δεν αισθάνομαι καθόλου καλά με αυτό. Όμως έτσι όπως οι άνθρωποι  έχουμε τα δικά μας όπλα για να αλληλοσκοτωνόμαστε, έτσι και η φύση έχει τους δικούς της μηχανισμούς για να βάζει φρένο στον παραλογισμό των ανθρώπων. Όταν ο Αλμπέρ Καμύ έγραφε το βιβλίο του "Η Πανούκλα", γνώριζε καλά πως η αλαζονεία του ανθρώπου είναι εκείνη που ξυπνά το μαύρο τέρας...

Σε ποια άλλη χώρα εκτός από την Κίνα βλέπουμε ανθρώπους παθητικούς να ζουν επί χρόνια κλεισμένοι μέσα σε σπίτια κλουβιά; Σε ποια άλλη χώρα εκτός από την Κίνα βλέπουμε την ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλούσιων να είναι τόσο χαοτικά μεγάλη;

Για την ώρα τα πράγματα είναι υπό έλεγχο αλλά δεν θα χάσουμε τίποτα αν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Η Γάζα αυτή τη στιγμή μας έχει ανάγκη. Εδώ θα βρείτε τη λίστα φαρμάκων που χρειάζονται για τους τραυματίες http://fairplanet.gr/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=194%3A-fair-planet-&catid=16%3Afrontannouncements&Itemid=60&lang=en κι εδώ βρίσκουμε τα σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας http://stokokkino.gr/article/10361/Sullogi-farmakon-gia-ti-Gaza-apo-to-Kokkino-kai-to-Mitropolitiko-Koinoniko-Iatreio-Ellinikou



Σχόλια

  1. Μπορεί να είναι η πιο δυσάρεστη ανάρτηση που έχεις ανεβάσει ποτέ αλλά εγώ θα σου πω: εύγε!
    Αυτό!
    Μπράβο για την αγωνία και τη συμβολή σου!
    Καλά να περνάς!
    @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ μακάρι να μη συνέβαιναν όλα αυτά και να γράφαμε μονάχα για ρομαντικά απομεσήμερα. Ζούμε μια πολύ μεγάλη φάρσα! Να σαι καλά ρε Αριστέα μου!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά ενδιαφέρον το άρθρο σου..
    Κρατάω όμως αυτό: Η Γάζα αυτή τη στιγμή μας έχει ανάγκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενσυναίσθηση Χριστίνα μου,

    μαύρος θάνατος.. απ΄τη μια...
    άδικος θάνατος απ΄την άλλη..

    και ο άνθρωπος.. στη μέση..

    μη σε τραβάει.. στο έρεβος..
    ανέβασε εσύ την αδικία.. στο Φως..

    τα φιλιά μου - καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα έστι όπως έχουμε γίνει ούτε να στεναχωρηθούμε δεν προλαβαίνουμε! Καμπανάκια είναι όλα αυτά για να ξυπνάμε! Τρέχουμε λέμε! Τρέχουμε!

      Διαγραφή
  4. Ο κόσμος πάντα είχε, έχει και θα έχει πληγές Χριστίνα μου! Καλό και ανθρώπινο είναι να νοιαζόμαστε, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά... αλλά να χαιρόμαστε και στον μικρόκοσμο μας, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά :)) Οπότε γράψε και για κανένα ρομαντικό απομεσήμερο το δικαιούσαι :)) Σε φιλώ γλυκά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I see a lot of topics on your blog. I need more time to read. In particular, I see important matters.

    I drove the Balkans, until I came to Montenegro. The collapse of Yugoslavia and the Balkan conflicts in the late 20th century, are important topics for me. I wanted to see the traces of the war years. I know why Germany caused the war. I did not know why Americans have turned to her. And I think slowly I realize that, and in the Balkans in terms of crude oil.

    Besides, a little wander in the Tatra Mountains in Slovakia. But to do that you need good weather. You know, I envy you the most sun. You have them every day, I have to catch them. While looking at the photos of Nowy Sacz may seem that this sunny place. But just because photos do on sunny days.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. So sad things have started to happen since you went on your tour. Americans are destroying the Syria’s chemicals in South Crete, imagine how dangerous is that for all Mediterranean countries. No respect at all! Besides the war on Gaza turns on and on more fierce! Big Forces seem wanting to interfere in almost every helpless country. Our governments follow orders and our people prefer to leave in silence! Balkan people we could be so close and united.. It was so wise and brave of you to make your own research, because nobody will tell us the true facts. This is a knowledge you should share. We should all become reporters of reality , it's the only way to help the world.

      Διαγραφή
  6. And close to me in Ukraine too is war. Russia attacked poor poor country. Europe is not opposed to evil. Europe sells murderers modern weapons. Angela Merkel together with Putin watching the match. Shame.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I know, i know! Another sad story, but i don;t know what is going on back stage. I only see some ethnicists killing civilians. Any information would help me to understand. By the way, on the black death's map, shows that Poland was clear from the Plague!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ