Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπάρχει κι αυτό το Ισρλαήλ

link

Ζούμε άλλη μια αιματοχυσία στην πολύπαθη Γάζα. Πολλοί αδιαφορούνε ως συνήθως, άλλοι πάλι βρίσκουν αφορμή για να εκφράσουν τον αντισημιτισμό τους και να καταγγείλουν έναν ολόκληρο λαό. Είναι η κλασσική μας τακτική να ψάχνουμε κακούς λύκους για να λέμε ΝΑ οι κακοί οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τα δεινά όλου του κόσμου.

Στην πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων του Δίστομου, πλάι στους συγγενείς των θυμάτων της μεγάλης σφαγής στέκονταν κάποιοι Γερμανοί. Κρατούσαν το χέρι των Ελλήνων και ζητούσαν από την κυβέρνησή τους να δώσει την αποζημίωση που αντιστοιχεί στη χώρα μας.

Στο ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων υπάρχουν Βρετανοί ακτιβιστές που δίνουν σθεναρό αγώνα για τον επαναπατρισμό των παραστάσεων.

Μην αναζητάμε κακούς λαούς και κακούς ανθρώπους. Πίσω από κάθε πόνο, από κάθε πόλεμο, από κάθε συμφορά, ο υπαίτιος είναι ένας. Μια χούφτα κοσμοκρατόρων που η δίψα τους για χρήμα και εξουσία δεν έχει σταματημό. Μια χούφτα ανθρώπων που θέλουν να σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα στους λαούς. Ο μεγάλος συνεργός τους όμως, αυτός που τους οπλίζει το χέρι για να μπορούν να παίζουν τα έθνη στα χέρια τους σαν μαριονέτες είναι η δική μας δίψα για χρήμα και εξουσία. Όταν εμείς, σαν άλλοι φτωχοδιάβολοι φαντασιωνόμαστε την μεγάλη ζωή κι ονειρευόμαστε πλούτη, αξιώματα και μεγαλεία, γινόμαστε χειρότεροι από αυτούς τους κοσμοκράτορες. Γινόμαστε αδελφοκτόνοι!

Δεν υπάρχουν προβληματικοί λαοί, δεν υπάρχουν προβληματικές θρησκείες, υπάρχουν μονάχα προβληματικοί άνθρωποι που δεν λογαριάζουν ανθρώπινο πόνο και ποθούν μονάχα την δική τους επιτυχία. Υπάρχουν, άνθρωποι κομπλεξικοί, τυχοδιώκτες, καιροσκόποι που ο μοναδικός τους πόθος είναι η να γίνουν Χαλίφιδες στη θέση του Χαλίφη.

link

Διαβάστε αυτό το άρθρο για τους αγώνες των ακτιβιστών Ισραηλινών που θέλουν την ειρήνη.

Jews Against Genocide hold memorial for Palestinian children at Yad Vashem

Διαβάστε για αυτούς τους Ισραηλινούς που διαμαρτύρονται στο πλευρό των Παλαιστίνιων.
Και να θυμάστε πως και τον πόλεμο στο Βιετνάμ οι κυβερνήσεις τον ξεκίνησαν κάποτε, αλλά ο αμερικανικός λαός τον σταμάτησε. Όλοι οι λαοί είμαστε ένα και είναι δική μας ευθύνη σηκώνουμε το ανάστημά μας σε αυτό το θεριό που λέγεται Φασισμός. Γιατί ο Φασισμός δεν έχει εθνικότητά, έχει μονάχα υποστηρικτές αρπακτικά. 

link

Στο Yad Vashem, το μουσείο Ολοκαυτώματος στα Ιεροσόλυμα, οι ακτιβιστές Ισραηλινοί έστησαν μια εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων και δήλωσαν πως όλες οι γενοκτονίες είναι ίδιες και όλοι οι άνθρωποι στον πόνο είναι αδέρφια! Σε μια ύστατη προσπάθεια  παύσης των πυρών, έκαναν ανοιχτό παγκόσμιο κάλεσμα, να συντονιστούμε όλοι μαζί τους στις 15 και 16 Ιουλίου 2014 και να μαζευτούμε έξω από της Ισραηλινές πρεσβείες ενώνοντας τις φωνές μας για ειρήνη.

link

Σχόλια

  1. Στο μυαλό μου είσαι Χριστίνα :))) Απόψε, πριν πάει για ύπνο ο καλός μου, μια τέτοια συζήτηση πιάσαμε. Και εν ολίγοις του έλεγα, αυτά που εσύ εξαιρετικά έγραψες!!!! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ