Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

It's tea time....at London


 Στον ύπνο σου το έβλεπες το Λονδίνο;;
Ναι στον ύπνο μου και δεν ήθελα να ξυπνήσω με τίποτα. Μετά θυμήθηκα και τη φίλη μου τη Μαρία που μου φέρνει πάντα δωράκι φωτογραφίες από τις επισκέψεις της εκεί κι όλο μου παραπονίεται ότι δεν τις αξιοποιώ καταλλήλως. Μέγα ψέμα βέβαια γιατί έχω κάνει 4 αφιερώματα στο παρελθόν, αλλά οι πρώτες αναρτήσεις κάθε ιστολογίου είναι καταδικασμένες να μένουν πάντα στην αφάνεια. Για αυτό θα τις ανεβάσω ξανά μανά πιο περιποιημένες αυτή τη φορά!


Anyway! Πάμε τώρα μια τσάρκα στο Λονδίνο να ξεσκάσουμε λίγάκι και αν θέλετε περισσότερες βόλτες πεταχτήτε στη όμορφη Θεσσαλονίκη στο Salonique mon amour φυσικά.







ΥΓ.
Πολλές φορές οι ευαίσθητοι και καλόψυχοι άνθρωποι θεωρούν πως η δουλειά τους είναι να ανησυχούν για τους πάντες και τα πάντα. Μάλιστα μπροστά στον πόνο και τα βάσανα των συνανθρώπων τους νιώθουν ενοχικά αν τύχει και είναι σε καλύτερη μοίρα από τους άλλους. Ως ένα σημείο είναι πολύ συγκινητικό αυτό, καθώς αν περιμέναμε από τους αναίσθητους σωθήκαμε...  Όμως άλλο το νοιάζομαι και άλλο το ταυτίζομαι. Νοιάζομαι σημαίνει να έχω το νου μου να μπορώ να είμαι χρήσιμος στον διπλανό μου αλλά όχι να πέσω σε πένθος και κατάθλιψη . Κάθε τι που συμβαίνει γύρω μας έχει και ένα σκοπό. Ένα δράμα που φαίνεται τεράστιο στα μάτια μας μπορεί, για τον άνθρωπο ή την κοινωνία που το βιώνει να έχει εποικοδομητικό και διδακτικό χαρακτήρα. Το πιο λαμπρό παράδειγμα τέτοιου εποικοδομητικού δράματος είναι η περίπτωση του Χαμόγελου του Παιδιού. Όσοι θυμούνται το περιστατικό το Χαμόγελο του Παιδιού γεννήθηκε από την επιθυμία ενός μικρού παιδιού που έπασχε από καρκίνο. Πολύ άδικο έτσι δεν είναι; Παρόλα αυτά ήταν ένα παιδί χορτάτο από αγάπη, τόσο χορτάτο μάλιστα που ένιωθε έτοιμο να πετάξει για άλλα μέρη… Και τώρα χάρη σε αυτό το παιδάκι βρίσκουν αγάπη και παρηγοριά έφηβοι και παιδιά που δεν γνώρισαν ποτέ στοργή και προστασία.  
  
 
Εμείς δυστυχώς μέσα στην αθώα ευαισθησία μας στεναχωριόμαστε γιατί δεν έχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε όλα τα άσχημα του κόσμου. Όχι δεν την έχουμε αυτή τη δύναμη και ούτε θα την αποκτήσουμε ποτέ, γιατί δεν πρέπει να την αποκτήσουμε. Η δική μας δουλειά δεν είναι αρρωσταίνουμε από τη στεναχώρια μας, ούτε να εμποδίζουμε καταστάσεις. Η δική μας δουλειά είναι να συνεισφέρουμε και να παρηγορούμε τους διπλανούς μας, όσο μας το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας. Η δική μας δουλειά είναι να χτίζουμε όμορφες σχέσεις, αγαπημένα σπιτικά και υγιείς οικογένειες για να καλλιεργούνται μέσα σε αυτά υγιείς ανθρώπινοι ψυχισμοί.

Κάθε κακό ξεπηδάει από διαταγμένους ψυχισμούς. Ο παράφρον που θα πατήσει γκάζι και θα παρασύρει τέσσερις πεζούς, ο άπληστος επιχειρηματίας που θα ξεκινήσει έργα σε αφύλαχτη εθνική οδό και θα προκαλέσει καραμπόλα, ο ψυχοπαθής δικτάτορας που θα σκορπίσει το χάος σε μια ολόκληρη χώρα. Πίσω από κάθε μεγάλο κακό κρύβεται ένας άνθρωπος ή μια ομάδα ανθρώπων με σοβαρές ψυχικές διαταραχές. Συνεπώς όλα μα όλα ξεκινούν από τον πυρήνα όλων των πραγμάτων. Από την οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον. 

Όσο λοιπόν εμείς θα μεριμνούμε για τις σχέσεις που χτίζουμε, για τα σπιτικά που ανοίγουμε, ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβανόμαστε, εργαζόμαστε ήδη πολύ σκληρά για να κάνουμε αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.


Την αγάπη μου



Σχόλια

  1. Οι φωτό ΥΠΕΡΟΧΕΣ (κατέβασα μερικές)!!!!
    Να προσθέσω και μια άλλη οπτική του θέματος: όντως, αν πέφτουμε σε κατάθλιψη με την κατάθλιψη του διπλανού, δεν θα μπορέσουμε να του προσφέρουμε τίποτα, αλλά κι αν τη βλέπουμε και παραμένουμε ατάραχοι (ακόμα κι αν βοηθάμε), συνηθίζουμε το τέρας (που έλεγε κι ο Χατζιδάκις)...
    Τέλος κι εγώ το πιστεύω, πίσω από κάθε κακό, μικρό ή μεγάλο, κρύβεται μια πληγή που ποτέ δεν γιατρεύτηκε, κανένας δεν περιποιήθηκε...
    Καλό βράδυ, Χριστινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια, άρα πιάνουν τόπο οι φωτογραφίες. Ότι ανεβάζω στο μπλογκ είναι ελεύθερο για κατέβασμα. Περισσότερες φωτό από αύριο τώρα.

      Ατάραχοι νομίζω είναι μόνο οι παρτάκιδες, ξέρω γω; Έτσι λέω. Οι υπόλοιποι δυστυχώς καταλήγουν με ψυχοσωματικά στους γιατρούς κι από το να γίνεται κάποιος τελείως σαράβαλο καλύτερα να κάνει λίγα και καλά.

      Να σαι καλά Αλεξάνδρα μου!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφα τα λόγια σου στο τέλος...με συγκίνησες!
    Φυσικά υπέροχες οι φωτογραφίες.........με τόσο όμορφα μέρη που βλέπω διαδικτυακά θέλω όλο και περισσότερο να κάνω εκδρομές.....!!!!!!!
    Να 'σαι καλά Χριστινάκι....καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γω όπου υπάρχει φαι κολλάω και δεν βλέπω τιποτε άλλο χαχαχαχ!
    Δίνω τη χαζοχαρουμενη νότα στη γλυκια σου αναρτηση!
    Καλό Ξημέρωμα
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είδες κάτι ωραία φρατζολάκια και κρουασανάκια; σλουρπππ!!!!!!! Μουτς

      Διαγραφή
  4. Πόσο υπ΄.εροχα ξεκάθαρα τα λες! Κάποτε, κουρασμένη κι απελπισμένη όπως ήμουν που δεν μπορούσα να σηκώσω πάνω μου πια το βάρος του κόσμου (εννοώ έχοντας ευθύνες για πράγματα που δεν θα έπρεπε να έχω ευθύνες, κ.α τέλος πάντων) μία ψυχολόγος μου είπε την εξής φράση που δεν θα την ξεχάσω ποτέ :" Ο καθένας μας, πρέπει να παίρνει την ευθύνη και να σηκώνει το τίμημα για ό,τι του αναλογεί. Δεν έχει κανένα νόημα να σκας για ευθύνες άλλων, όταν δεν μπορείς να τους αλλάξεις, κι όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις το ρου των καταστάσεων" Κι αυτό υπήρξε λυτρωτικό!
    Τα λόγια σου άγγιξαν ευαίσθητες χορδές μου και μου έφεραν θύμησες. Να είσαι καλά!
    (Το υγ σου το αντιγράφω και με λινκ σαφώς σε σένα θα το αναρτήσω στις σημειώσεις του fb, για να το δουν όσο περισσότεροι γίνεται! :) )
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο είχα πάθει και δε μπορούσα να χαρώ σωστά τη ζωή μου και ζήτησα βοήθεια και πνευματικού και ψυχολόγου. Τώρα είμαι πολύ πιο ξένοιαστη και βάζω σωστές προτεραιότητες.

      Θα μου κάμεις σεφτέ δηλαδή ε;;; χαχαχαχα ¨οτι είναι για να αλληλοβοηθιόμαστε Έυα μου.

      Διαγραφή
  5. Το υστερόγραφό σου ήταν όλα τα λεφτά!
    Μπράβο Χριστινάκι!
    Και τη δική μου αγάπη αφήνω εδώ ...♥
    με συγκίνησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πότε φεύγουμε για Λονδίνο;;; :)
    Όσο για το Υ.Γ. ..μην ξεχνάς πως υπάρχουν κι αυτοί που ζουν για να αισθάνονται άσχημα κι ενοχικά, σαν ένα σφουγγάρι που τραβά την μιζέρια και γυρίζει γύρω από τον εαυτό του σε έναν φαύλο κύκλο.
    Την καλησπέρα μου & καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καλοψο-αποτέτοιοι ε;;; Αυτοί δε το κάνουν συνήθως σαν πρόφαση για κλαίγονται περισσότερο για την πάρτη τους και να τραβάνε την προσοχή; Παρτάκιδες με προσωπείο ευαισθησίας. Από τέτοιους να φαν κι οι κότες! Χορτάσαμε!

      Διαγραφή
  7. Θαυμάζω τις φωτογραφίες και υποκλίνομαι στη σκέψη του υστερόγραφου!
    Καληνύχτα μετά ασπασμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Αθηνιώ! Φαντάζομαι πίεση που θα ένιωθες κι εσύ. Αφού έτσι μας μάθανε, ότι οι μισοί σε αυτό τον κόσμο θα σκορπάνε τη φρίκη ή θα κοιτάνε την πάρτη τους και οι άλλοι μισοί και περισσότεροι θα είναι οι μ@@κες που θα τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

      Διαγραφή
  8. Ωραια βόλτα... τσίπμησα ενα μπριοσάκι μαζί με το τσάι μου :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα!!! Πρώτη φορά στο όμορφο μπλογκ σου :)
    Τι υπέροχες φωτογραφίες είναι αυτές!!! Λατρευω το Λονδίνο. Νομιζω μαλιστα πως αν επρεπε να φυγω απο Ελλάδα ο νο ένα προορισμός προτιμήσής μου ειναι το Λονδίνο :)
    Οσο για τα υπόλοιπα Συμφωνώ απόλυτα!! Πρέπει να βλέπουμε γύρω μας, να παραδειγματιζόμαστε χωρίς όμως να παιρνουμε όλο το φορτίο πανω μας. Ο καθένας μας εχει αρκετά δικά του τωρα, κι ακόμα κι αυτοί που έχουν λίγα τους φαίνονται φορτίο. Γιατί για τον κάθε ανρθωπο τα δικά του ζητήματα είναι τα χειρότερα..και ειναι λογικό! Απλα θα πρεπει να κοιταμε γυρω μας και να διαπιστώνουμε οτι ναι μεν παντου υπάρχουν τα χειρότερα αλλά οτι δε, κι εμεις θα πρέπει να προσπαθύμε πάντα για το καλύτερο. Και για τους γύρω μας αλλά και για εμάς :)
    Καλώς σε βρήκα λοιπόν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαράκι!!! Πολύ χαίρομαι που ανταμώσαμε! Κρατάμε τις ισορροπίες μας και προχωράμε με χαμόγελο και αγάπη! Πάω να στουρτουκέψω στο σπιτικό σου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Secret Santa 2023

 Η ανάρτηση μου στο ιστολόγιο μου κατέληξε να είναι μια ετήσια πλέον παράδοση. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι οπτικοακουστικές πλατφόρμες με έχουν κερδίσει και η Γατόσφαιρα παραμένει για συναισθηματικούς λόγους.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη φίλη Ιωάννα από το ιστολόγιο Συννεφάκι και τα όμορφα δωράκια που μου έστειλε http://kloanna.blogspot.com/ Κι ένα ακόμη ευχαριστώ στην αγαπημένη μας οικοδέσποινα Μαριλένα που μας συντονίζει κάθε χρόνο και μπαίνει πάντα στον κόπο και τα έξοδα να μας στέλνει αναμνηστικά δωράκια. https://marilenaspotofart.wordpress.com/ Εύχομαι σε όλες και όλους καλή κι ευλογημένη χρονιά κι όλη η ευγένεια που διαθέτετε να σας έρχεται πίσω στο πολλαπλάσιο. Για τους πιο ορεξάτους φίλους στο κανάλι μου δείχνω τα δωράκια αναλυτικότερα