Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στις ''ενοχές''...






Διασχίζοντας σήμερα την πλατεία Ναυαρίνου, έπεσα πάνω σε ένα καινούριο μαγαζί. Μεγάλες τάβλες στο πεζοδρόμιο και κρεμασμένες ζαρντινιέρες στα παραθύρια του γωνιακού νεοκλασικού. Είχα ραντεβού λίγα μέτρα παρά κάτω με μια καρντασίνα  αρχιτεκτόνισσα -καλοτεχνίτισα, τσίφτισα και μερακλού που έχει και τα γεννέθλιά της σήμερα παρακαλώ και με το που τη βλέπω της λέω τα μαντάτα. Το και το ανακαίνισαν τον ημιόροφο του τάδε νεοκλασικού! Φτερά στα πόδια μας λοιπόν για να δούμε τον καινούριο χώρο. Και τι να σας λεώ ρε παιδιά! Άλλο πράμα! Αρχοντιά!


Βέβαια τώρα θα πείτε οι Ενοχές πού κολλάνε σαν όνομα για ένα τόσο όμορφο μέρος, τι να σας πω; Μετά το Τσούκου Τσούκου του δικού μας μαγαζιού όλα τα περιμένω! Είπαμε είμαστε τρελοί εδώ πάνω, μας έχει πειράξει ο πολλής φραπές! Τώρα όπως που ξαναβλέπω καλά την πινακίδα του μαγαζιού με την Εύα να κόβει το μήλο, ίσως και να εννοεί ο ποιητής ότι είναι τόσο αμαρτολά απολαυστικό το μαγαζί που σου προκαλεί ενοχές... Τέσπα, εκεί θα τα χαλάσουμε τώρα;

Και επειδή πάντα σας σκέφτομαι σας έφερα δώρο της φωτογραφίες να κεραστείτε!


























  Άντε τώρα να πούμε όλοι μαζί Χρόνια Πολλά στο Σοφάκι (την καρντασίνα ντε!) να της κάνουμε έκπληξη!













Σχόλια

  1. πόσο όμορφες φωτό , λες και ήμασταν εκεί ..καλό σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Χριστινάκι από Αθήνα!!!! Μας αρέσουν πολύ οι αλλαγές που έκανες στο σπιτικό σου!!! Και η μουσική στα πικ-απ, τέλεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά στην φίλη σου!! Γερή κι ευτυχισμένη!! (και τυχερή που σε έχει φίλη της, να τα λέμε και αυτά!!)
    Καλά δεν παίζεστε εσείς εκεί πάνω με τα ονόματα στις καφετέριες!!
    Πολύ πρωτότυπο και αυτό, λίγο βαρύ για τα γούστα μου αλλά τραβάει την προσοχή εύκολα!

    Καλό Σάββατο Χριστινιώ μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Χριστινάκι μου (έχασα πολλές αναρτήσεις μου φαινεται :-( ).
    Πολύ όμορφο το καφέ και η φωτογράφος εκπληκτική!
    Να δώσεις τις ευχές μου για χρόνια πολλά στη φίλη σου Σοφία, να είναι πάντα ευτυχισμένη, υγιής και καλότυχη στη ζωή της!
    Καλό Σ/Κ
    Φιλάκια πολλά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίος χώρος πρωτότυπος τούτο το μαγαζάκι.
    Χρόνια Πολλά στο Σοφάκι και απο μενα! Χιλιοχρονη και ό,τι ποθει να το πάθει!

    ΥΓ. Πόσο γλυκες αναμνησεις μου φέρνει στο νου η νεα μουσικη σου επιλογη!
    Καλό μας Σαββατοκύριακο :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα το επισκεφτώ από κοντά,είδα πολλά πράγματα που μου άρεσαν ,να πάρω ιδέες.Χρόνια πολλά στο φιλεναδάκι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι μαγαζάρα είναι αυτή!!!!! Φοβερό στυλ και διακόσμηση! Μπράβο!
    Χρόνια πολλά στη φίλη σου, πολύχρονη και γερή να είναι! Και να είστε πάντα αγαπημένες!
    Πολλά φιλιάαααααααααα!
    Καλό σαββατοκύριακο!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντιπ τρελομάγαζο :))) Δεν θα χορτάσει, η Σαλονίκη μαγαζιά!!! Ωραία βόλτα Χριστινάκι! Χρόνια πολλά και καλά στην καρντασίνα! Να την χαίρεσαι και να σε χαίρεται! Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ; ΄Ομοφες οι φωτογραφίες σου Χριστίνα και οι μουσικές σου!!! Ευχές στη φίλη σου !!!Οι Ενοχές...απίθανες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά στην φίλη σου....να την χαίρεσαι ότι καλύτερο εύχομαι.... :)))
    Υπέροχο το μαγαζί, μπαίνει στην λίστα με τα προτεινόμενα μόλις έρθω Θεσσαλονίκη!!!!
    Καλό σου βράδυ Χριστινάκι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και στην Αθήνα που έχει κάτι ανάλογο (παλιό σπίτι ανακαινισμένο σε καφετέρια- χρόνια τώρα) είναι πάρα πολύ όμορφη η αίσθηση και το περιβάλλον και ευχαριστιέσαι το καφέ σου!! Η πρώτη φωτογραφία με τον σερβιρισμένο καφέ είναι πολύ καλλιτεχνική και πραγματικά σε ζήλεψα!!! :)) Να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ χάρηκα που σας άρεσε κουρτσούδια μου! Όταν θα χω καλύτερη κάμερα θα σας το βγάλω ξανά. Ευχαριστώ για τις ευχές!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πω πω ομορφιές!!!!!!!!!κάτι τέτοιες στιγμές αγαπώ ακόμη περισσότερο την πατρίδα μας!!!!!
    Χρόνια πολλά και καλά στο Σοφάκι!!!!!!
    Φιλιά πολλά γκαρντασίνα μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχει ιδιαιτερη διακόσμηση!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ