Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάμε Άμστερνταμ; # 1


Είναι κι αυτές οι μέρες που νιώθεις σαν κοπανημένο χταπόδι στα βράχια. 
Πας να σηκώσεις το ένα χέρι, πονάει, πας να σηκώσεις το άλλο κι αυτό πονάει. 
Πίνεις, πίνεις καφέ και το μάτι δεν ανοίγει.
Και τι είναι αυτό όμως μπροστά στα βάσανα 
των ανθρώπων που αγωνιούν για τη ζωή τους;
Τίποτα δεν είναι.
Άντε πάμε να κάνουμε ένα μίνι ταξιδάκι στο Άμστερνταμ.
Οι φωτογραφίες είναι ευγενική χορηγία των κουμπάρων μου κι αφού της πέρασα ένα χεράκι από το photoshop για να τις κάνω πιο όμορφες σας τις παρουσιάζω.










Σχόλια

  1. Δεν ξέρω κατά πόσο τις βελτίωσες ,αλλά τις βλέπω και με κάνουν να θέλω να πάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τις βελτίωσα αρκετά αλλά από κοντά είναι πολύ καλύτερα από ότι μου είπαν..

      Διαγραφή
  2. Ωραία ανάρτηση, Χριστίνα μου!
    Το Άμστερνταμ φαίνεται υπέροχο!
    Να είσαι καλά και καλό βραδάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρελαίνομαι για το Άμστερνταμ! Έχω πάει 3 φορές! Και τρελαίνομαι για καθαρά προσωπικούς λόγους. Όμως δεν είναι και το πιο ωραίο μέρος της Ευρώπης, είναι υπερεκτιμημένη πόλη γενικά, και έχει τρομακτικές αντιθέσεις... και στ' αλήθεια η κακή πλευρά του είναι ...πολύ κακή!
    Check out this: http://midnight-in-brussels.blogspot.gr/2014/07/blog-post.html ;-)
    Φιλιά! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α δυστυχώς δε το εμφανίζει.. πες μου τον τίτλο της ανάρτησης να το βρω έτσι. Εϊναι από τους προορισμούς που θέλω να δω για καθαρά αρχιτεκτονικούς λόγους.

      Διαγραφή
  4. χοχοχο! Δεν θέλω να πάω! Αρνούμαι πεισματικά! Πήγε πριν λίγους μήνες η αδερφή μου!
    Αν είχα λεφτά σε ένα μικρό ελληνικό νησί μόνη θα πήγαινα Χριστινάκι μου!
    (είμαι τίγκα στον αρνητισμό αυτό τον καιρό! Λέω ναι στη μουσική σου όμως! )

    Φιλιά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώωωωωωωωωωωω, ρίξε κανα μπινελίκι να έρθεις στα ίσια σου! Νησάκι τέτοια εποχή θέλω κι εγώ να πάω!

      Διαγραφή
  5. Με τις πόλεις και τα τοπία της Ολλανδίας δεν έχω πρόβλημα. Μόλις όμως αντιληφθώ ότι γύρω μου είναι παντού Ολλανδοί θα θέλω φύγω τρέχοντας. Είναι πολλοί οι λόγοι που με κάνουν να πιστεύω ότι πρόκειται για ηλίθια χώρα.
    Να στο πω διαφορετικά: δεν θα πήγαινα ακόμα και να μου έκαναν τα έξοδα.
    Ας μην αναλύσω Χριστίνα τους λόγους που με κάνουν να πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι όρνια!
    Και για να μη παρεξηγούμαι, κάτι που στο ίντερνετ έγινε συνήθεια: μακρυά από εμένα οι εθνικισμοί και οι σωβινισμοί. Απλά οι Ολλανδοί για μένα είναι ο πλέον αδιάφορος λαός.
    Πάντως οι φωτογραφίες είναι φανταστικές. Αυτό να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι για τον κόσμο έχω ακούσει κι εγώ πολλά από φίλους μετανάστες και σπουδαστές. Γενικά ο Βορράς έχει πολλά θέματα. Εκεί που περισσεύει η οργάνωση υπολείπεται η ανθρωπιά.

      Διαγραφή
  6. Eνα ταξιδάκι θα ήτανε ότι έπρεπε , στο ΄Άμστερνταμ δεν έχω πάει όμως θα ήθελα να κάνω μία επίσκεψη, στα Μουσεία ιδιαίτερα.......οι φωτογραφίες σου ...ονειρεμένες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. είχα πάει στο Άμστερνταμ πριν πολλά χρόνια οδικώς μαζί με έναν φίλο.. μας φιλοξένησε μια ολλανδέζα που γνώρισα.. για ένα ολόκληρο μήνα,ο κόσμος εκεί είναι πολλή ανοιχτός.. φιλόξενος θα έλεγα
    θα ήθελα να πήγαινα πάλι

    Την καλησπέρα μου Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε μου άρεσε το Άμστερνταμ, Χριστίνα, δεν είχα περάσει καθόλου ωραία :( πολλή βρωμιά στις πλατείες και στον ποταμό, και πολλή χαλάρωση των ηθών. Δεν αισθανόμουν άνετα :(
    Οι φωτογραφίες βέβαια είναι πανέμορφες! Και από αρχιτεκτονικής άποψης είναι ωραία και ιδιαίτερα! Πολύ κοντινή αρχιτεκτονική με τις Βρυξέλλες!
    Φιλιά πολλάαααααα ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι φωτογραφιές πολύ ωραίες, αλλά το νερό στην πρωτη εικονα πρέπει να ειναι πολύ βρωμικο! Κι εγω ακομη ψαχνω να βρω που έβαλα τον ηρωα που κρυβω μεσα μου!
    Καλό μας ξημέρωμα :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα ταξίδι να πήγαινα τώρα κι ας ήταν και στο Άμστερνταμ :)))) Πανέμορφες οι φωτογραφίες Χριστινάκι!!! Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και δεν πάμε!
    Ομορφη μικρή πολη... τοσο ευκολοπερπάτητη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλημέρα...δε ξέρω πως ήταν και πως έγιναν με την επέμβαση στο photoshop αλλά ειναι όμορφες και ειδικά η πρωτελευταία μου άρεσε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλημερα! καλη Παρασκευη! καλο ΣΚ να εχεις! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα Χριστινάκι μου!!!τι ομορφιά είναι αυτή εδώ σήμερα?και με συνοδεία του Elvis Presley στο its now or never!!πόσο μαγεία είναι οι φωτογραφίες τις πέρασες και απο Photoshop βρε θηρίο!!αααα και Drifters τώρα..τι κομμάτια είναι αυτά...είδες με τη μουσικόφιλη που έμπλεξες σε πήγα αλλού τώρα..είναι ένας τόπος χαλάρωσης το blog σου και απόλυτης αρμονίας..και ξέρεις σπάνια το νιώθω αυτό...νομίζω ότι σε ξέρω πολύ καιρό..απο παλιά..όμορφα συναισθήματα...να ήταν έτσι και ο κόσμος εκεί έξω..να είσαι καλά ματάκια μου..θα μου λείψεις το Σαββατοκύριακο!!!υ.γ.ξέχασα να σου πω ότι είδα κι ένα παλιό σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτησή μου που ρωτούσες για τη μαμά μου..με συγκίνησες πάρα πολύ να ξέρεις..είναι καλύτερα,απλά κάναμε κάποιες εξετάσεις μιά κι επεσε και η ζέστη να μη την ταλαιπωρήσουμε και είναι όλα καλά!!ευχαριστώ καρδούλα μου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πάμε μωρέ...πότε αναχωρούμε ? ετοίμασε πουλμανάκι γκρουπάκι τρελό έως θεόμουρλο και φύγαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχες.....!
    Επίσης γέλασα πολύ με το μήνυμα στο τέλος...χαχαχαχαχα
    Φιλιάαααα :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ