Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ήμασταν όλοι εκεί!


Ήμασταν όλοι εκεί! 
Νέοι, γέροι, παιδιά!
Πρόσωπα που έβλεπες για πρώτη φορά. 
Άνθρωποι που δεν συμμετείχαν ποτέ τους σε συλλογικές δράσεις.
Γέροντες χαμογελαστοί με δικά τους πλακάτ.
Παρέες, οικογένειες, πιτσιρίκια.
Όλοι εκεί.
Χωρίς φόβο, χωρίς αστυνόμευση, χωρίς παρακρατικούς μπαχαλάκιδες!
Επιτέλους οι πλατείες μας και οι δρόμοι μας γεμίσανε ΖΩΗ!

Με το καλό ανανεώνουμε το ραντεβού την Κυριακή στις 15 του Φλεβάρη!




Σχόλια

  1. Εντάξει, Χριστίνα μου, Αθήνα-Θεσσαλονίκη απόλυτη ταύτιση!!!
    Όταν έφτασα σπίτι έκατσα κι έγραψα την εμπειρία μου και είπα να την αναρτήσω το πρωί, άσχετα που μ' έτρωγε να το κάνω απόψε κιόλας!
    Μόλις όμως είδα ότι ήρθαν τα νέα από Θεσσαλονίκη, πήρα απόφαση και το έκανα άμεσα! Μου έδωσες σπρωξιά!
    Καλύτερα, για να έχουν τα νέα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη πρωί-πρωί!!! Χαχαχα!!!
    Πολύ το χάρηκα, μικρή Σαλονικιά!!!
    Στο επόμενο τώρα!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξω μέχρι αύριο! Ήδη από το Λευκό Πύργο ανέβαζα φωτογραφίες! Την Κυριακή ακόμα πιο οργανωμένη/οι!!!!!

      Βουρ Γλαύκη μου!!!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα !!!Eίμαστε δυό, είμαστε τρείς, είμαστε χίλιοι δεκατρείς....και ενωμένοι !!!Διεκδικούμε, τολμάμε, ελπίζουμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα καλη μου!
    ενωμενοι θα νικησουμε!
    καλη Τσικνοπεμπτη να εχεις!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν ήμουν εκεί! Ήμουν εδώ (Αθήνα)!
    Τι ωραία αίσθηση οι συγκεκντρώσεις χωρίς τα επεισόδια!!!!!
    Και πόσο κρύο πια!!!!! Χτες ήμασταν όλοι παγωτά!!!!!
    Κι εσείς εκεί, στη Θεσσαλονίκη, είχατε και συνέχεια νομίζω, σήμερα, με τα δέντρα που αποκεφαλίστηκαν...
    Καλά να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσακάλι μου εσύ, μέσα και στο ρεπορτάζ, μέσα και στις συγκεντρώσεις, μέσα σε όλα! Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες Χριστίνα! ;) Αχαχαχα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρόλο που έχω τεράστιες ιδεολογικές διαφορές με την κυβέρνηση
    οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι μας

    Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που έγινε - και θα ξαναγίνει - δεν μπορούν να το διαχειριστούν. Δεν έχει ξανασυμβεί ΠΟΤΕ να γεμίσουν δρόμοι και πλατείες με κόσμο που στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και διαδηλώνει την ώρα της διαπραγμάτευσης.
    Είμαι σίγουρος ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον κόσμο που τον ψήφισε σε συγκεντρώσεις, θα μάζευε πολύ λιγότερους. Αυτό έχει τεράστια σημασία. Για όλους.

    Τα γκάλοπ των τελευταίων ημερών είναι εκπληκτικά. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και ζητήσει ο Τσίπρας νωπή λαική εντολή να συνεχίσει, παίρνει άνετη αυτοδυναμία, οι ΑΝΕΛ ανεβαίνουν στο 10% και η δεξιά πέφτει στο 18%.
    Ας τα βλέπουν αυτά μερικοί αμετανόητα ηλίθιοι που δεν ήθελαν να κάνουν δημοψήφισμα.
    Είναι βέβαιο ότι στο τότε δημοψήφισμα δεν φοβήθηκαν τις αποφάσεις των ξένων, αλλά την απόφαση των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο κορίτσι μου! Πολύ ωραίο φωτορεπορταζ, όλοι μαζι μια γροθιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο ρεπορτάζ Χριστίνα μου! Επιτέλους οι Έλληνες ενωμένοι! Ελπίζω να βγει κάτι καλό απ' όλα αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό είναι το Ελληνικό θαύμα αγαπητή μου φίλη!!!!!!!!!!!
    Πολύ όμορφες και εύγλωττες οι φωτογραφίες σου!!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι εμείς ήμασταν, πολύ λιγότεροι βέβαια, καθώς το Ναύπλιο και το Άργος δεν έχουν τον ίδιο πληθυσμό με τη Θεσσαλονίκη, αλλά ήμασταν! και θα ήμαστε όσες φορές κι αν χρειαστεί!
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ τίμησα το αντίστοιχο συλλαλητήριο της Αθήνας!Επιτέλους κάτι αλλάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μετά από πολύ καιρό ένιωσα κι εγώ την ανάγκη να πάω. Αισθάνθηκα τόσο μέσα στα πράγματα και τουςο ευχαριστώ και μόνο για την ελπίδα που σκορπίζουν στον κόσμο, το ότι έχουμε κάτι να παλέψουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και αν κάτι απόλαυσα είναι που η αύρα του αγώνα δεν πνίγηκε στον καπνό καμιάς μολότοφ!!!! Ίσως όντως κάτι να αλλάζει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ