Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κι όμως υπάρχει ελπίδα!

Κι εκεί που λέμε πως το κακό έχει εξαπλωθεί κι εμείς ανίσχυροι κι ευάλωτοι το παρακολουθούμε  μουδιασμένοι να μας καταβροχθίζει, κατεβάζουμε για λίγο τις ασφάλειες να ανασυγκροτήσουμε το σκληρό μας δίσκο, πάμε μια βόλτα με ένα φιλαράκι, λέμε τον πόνο μας, πίνουμε έναν καφέ, πέφτουμε νωρίς για ύπνο, κάνουμε το σταυρό μας  και την επόμενη μέρα έρχονται οι απαντήσεις...

Την απάντηση σε όλα τα κοινωνικά εκτρώματα που βλέπουμε, την πήρα από αυτό το συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο καταγράφονται οι αντιδράσεις Ελλήνων πολιτών απέναντι στο ρατσιστικό ξέσπασμα ενός άνδρα. Έκλαψα, συγκινήθηκα, ανάσανα και συνειδητοποίησα ένα πράγμα. Πως το κακό φαίνεται ισχυρό απλώς και μόνο επειδή κάνει φασαρία. Οι κακόψυχοι άνθρωποι σε αντίθεση με τους ευγενείς χαρακτηρίζονται από το θράσος τους, τον τραμπουκισμό τους και τον αρρωστημένο εγωισμό τους. Σε αυτό το πράγμα κρίνω πως φταίει κατά ένα μεγάλο ποσοστό και η εσκεμμένη κατ εμέ κατήχηση που προβάλει ένα νωθρό και παθητικό πρότυπο ανθρώπου που πρέπει να σκύβει το κεφάλι και να υπομένει τα πάντα αν θέλει να λέγεται ''καλός'' χριστιανός. Τραγικότατο λάθος, γιατί έχουμε άπειρα ευαγγελικά παραδείγματα υγιούς αντίδρασης απέναντι στο άδικο. Ευγενής και ταπεινός δεν σημαίνει κατ ανάγκη και κορόιδο. Το επισημαίνω αυτό γιατί από κάτι τέτοιες παρανοήσεις και παραφράσεις έχει χτιστεί μέσα στο χρόνο αυτή η νοοτροπία του βλέπω-ακούω και δε μιλάω. Και ναι από την στιγμή που η θρησκεία έχει πρωταγωνιστικότατο ρόλο στην κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας μας, η επιρροή της πάνω στην κοινωνική μας συμπεριφορά είναι τεράστια. Ο δεύτερος μεγάλος παράγοντας που καθορίζει το κοινωνικό μας προφίλ είναι φυσικά η πολιτική ηγεσία και η οργάνωση του κράτους,  αλλά πάνω σε αυτό το θέμα έχουμε κάνει άπειρες αναλύσεις. Απολαύστε όμως το βίντεο και πάρτε τα πάνω σας! Οι Έλληνες έχουμε καλή ψυχή ρε παιδιά αλλά μας πήρανε φαλάγγι οι σεσημασμένοι...


Μα και σε προσωπικό επίπεδο ευτυχώς πήρα μία ανάσα και ήρθαν οι απαντήσεις που έψαχνα στα διλήμματα μου. Κανένας συγγενικός βαθμός δεν είναι συμβόλαιο για να μας κρατάει εγκλωβισμένους σε καταστροφικές σχέσεις. Η αγάπη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μεταφράζεται σε εκμετάλλευση και εκδούλευση. Καλό και το φιλότιμο και η ανεκτικότητα και η καραμέλα ''το αίμα νερό δε γίνεται'' αλλά κάποιες φορές επιβάλλεται να είμαστε σκληροί. Δεν είμαστε ιδιοκτησία κανενός! Όσοι θυμώνουν με το δικαίωμά μας να είμαστε ελεύθεροι κι ευτυχισμένοι, Ξύδι! Οικογένεια δεν είναι οι άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο dna αλλά  οι άνθρωποι που μοιράζονται την ίδια αγάπη. Χωρίς αγάπη η συγγένεια δεν υπάρχει, καταργείται. Κι όπως είπε και ο σοφός μπαμπάς-Πλάτων άλλο πράγμα να μην κακιώνω με τον άλλο και να δίνω τόπο στην οργή κι άλλο να τον τρώω στην μάπα..


Σχόλια

  1. Χριστίνα μου όλοι άνθρωποι είμαστε και όλοι το ίδιο είμαστε.
    Και φυσικά τέτοια ρατσιστικά φαινόμενα είναι απαράδεκτα και πρέπει να καταδικάζονται.
    Ομως υπάρχει και η άλλη 'όψη και είναι αυτή που εγώ βιώνω καθημερινά.
    Ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων.
    Ζώντας σε μια περιοχή όπου οι αλλοδαποί υπερτερούν των Ελλήνων, νοιώθω ξένη στην χώρα μου.
    Δεν υπάρχει κανένας απολύτως σεβασμός. Τα ναρκωτικά αλλάζουν χέρι κάτω από το μπαλκόνι μου, οι ώρες κοινής ησυχίας έχουν καταργηθεί, οι μεθυσμένοι αλλοδαποί θεωρούν σωστό να κάνουν την ανάγκη τους στην είσοδο της πολυκατοικίας μας, δηλαδή κινδυνεύουμε και από αρρώστιες, συχνά-πυκνά γίνονται διαδηλώσεις στον δρόμο μας υπέρ των δικαιωμάτων των αλλοδαπών συνοδευόμενες με μούντζωμα της ελληνικής σημαίας όσων από εμάς έχουμε τολμήσει να τις έχουμε στα μπαλκόνια μας και γενικά θα μπορούσα να σου αναφέρω άπειρα περιστατικά από αυτά που ζούμε καθημερινά εδώ και κάποια χρόνια.
    Τα οποία όποιος δεν τα ζει, θα τα θεωρεί ιστορίες επιστημονικής φαντασίας.
    Ναι λοιπόν, σεβασμός στα δικαιώματα όλων.
    Οχι όμως μονόπλευρος σεβασμός.
    Γιατί και οι Ελληνες άνθρωποι είναι, και αξίζουν και αυτοί να τους σέβονται και να τους υπολογίζουν.
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ που λες έχουμε να κάνουμε με τα ντόπια κυκλώματα και με τις βρομιές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας λογαριάζουν για πολίτες δευτέρας διαλογής και δε μας προστατεύουν. Γιατί σίγουρα ανάμεσα σε όλους αυτούς τους κακόμοιρους που ξεριζώνονται για ένα καλύτερο μέλλον έρχονται μαζί και κακοποιά στοιχεία. Η όλη φάση εξυπηρετεί πολλά οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια.

      Διαγραφή
  2. Η αληθεια είναι ότι φοβήθηκα να το δω.... χαίρομαι όμως ΤΟΣΟ πολυ που τελικά δεν είμαστε τόσο χάλια όσο πιστευα!!!
    Χαιρομαι παρα πολυ... βουρκωσα στο τέλος του βίντεο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευτυχώς που ακόμα υπάρχουν άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας πήρανε φαλάγγι οι σεσημασμένοι Χριστίνα γιατί μια ηλίθια νοοτροπία του βλέπε-άκου-σώπα που έχει ενσταλάξει μέσα μας από τα παιδικά μας χρόνια, μας έχει οδηγήσει στην αδιαφορία.
    Πρώτος εγώ. "Μην ασχολείσαι με αυτά που δεν σε νοιάζουν", "θα μπλέξεις", "δεν θα διορθώσεις εσύ τον κόσμο".
    Και τον κόσμο τον "διορθώνουν" ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ οι χειρότεροι.
    Δεν είναι όλοι οι Έλληνες καθίκια, δεν είναι όλοι οι αλλοδαποί άγιοι ή θύματα. Κάποιοι κερδίζουν από το δράμα αυτών των ανθρώπων, κυρίως ομοεθνείς τους.
    Και που να πουν τον πόνο τους; Στην αστυνομία; Μάλλον θα τους ταράξουν στις φάπες. Έχουν γίνει σάκος του μποξ για τον κάθε κομπλεξικό μαλάκα.
    Πάλι καλά που ο ηθοποιός δεν εισέπραξε κι αυτός φάπες.

    ΥΓ: Άραγε ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι ότι συμμετείχαν σε πείραμα για να καταλάβουν πόσο γελοίοι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ηθοποιός είπε πως κρατούσε κι αυτός με μεγάλη δυσκολία την συγκίνησή του και πως οι άνθρωποι δεν ενημερώθηκαν για το πείραμα, όλοι στο είδαν μετά στο διαδίκτυο. Θα μας πούνε κι άλλα βέβαια. Εμένα αυτό που με εντυπωσιάζει είναι το αίσθημα που μου μένει μετά αυτούς τους ανθρώπους ίσως και να τους ξέρω από κάπου. Τέτοια είναι η οικειότητα που μας ξυπνά η ευγένεια και η καλοπιστία.

      Διαγραφή
  5. Πόσα θέματα έθιξες, Χριστινάκι!
    Ταπεινότητα και ευγένεια: πόσο λάθος τα ερμηνεύουμε και πόσο τα βάζουμε στη ζωή μας...
    Το dna δυστυχώς, το έχουμε αναγάγει σε ιδανικό και αξία, ενώ ΔΕΝ είναι...
    Ανεβαίνω μαζί σου στο υπέροχο καρουζέλ για μια βόλτα στην αγάπη δίχως φυλακή, στην ανθρωπιά που υπάρχει παντού, στην ευγένεια που πάει χέρι-χέρι με τη διεκδίκηση!
    Πολλά φιλιά, κορίτσι γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουρλού τουρλού πάλι! Α μπράβο ευγένεια και δυναμισμός μαζί γιατί την ηττοπάθεια την τελικά τη λογαριάζουμε για αρετή. Φιλάκια ΑΛεξάνδρα μου!!!!

      Διαγραφή
  6. Για το βίντεο, βγάζω το καπέλο στους συμπατριώτες μας. Άψογη αντίδραση! Για το δεύτερο σκέλος βγάζω το καπέλο σε σένα. Να αγιάσει ο στόμας σου! Φιλί μεγάλο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πειράζει που με έπιασαν τα κλάματα με αυτό το βίντεο; περισσότερο γιατί οι άνθρωποι που τον υπερασπίστηκαν με βρίσκουν σύμφωνη, όμως ξέρω πως ίσως εγώ δεν είχα τη δύναμη να τον υπερασπιστώ, όσο και να ένιωθα μίσος για τον ρατσιστή... όμως καθημερινά ερχόμαστε αντιμετώποι με διάφορους ανθρώπους, που πχ κάποιος μπορεί να μιλάει μόος του, να βρίζει να φωνάζει και τα λοιπά, και δεν ξέρεις τι ''τρέλα'' κουβαλάει ο άλλος,και αν τα λόγια που λέει αξίζει να πάρουν μια απάντηση ή όχι...ελπίζω ν καταλαβαίνεις το πως το λέω, και να μη φανεί το αντίθετο! μακάρι να είχαμε όλη τη δύναμ να μιλούσαμε για αυτούς που δεν μπορούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι κλάψαμε γιατί είχαμε πάθει ασφυξία αυτές τις μέρες. Μπουχτίσαμε και τρακαριστήκαμε!
      Συμβαίνει αυτό που λες Χαρά μου. Άλλοτε λόγω ιδιοσυγκρασίας κι άλλοτε λόγω ηλικίας. Κι εγώ όταν ήμουν πιο πιτσιρίκα λέξη δεν μπορούσα να αρθρώσω, σιγά σιγά όμως πήρα πάνω μου.

      Διαγραφή
  8. Κοίτα σύμπτωση!
    Την ώρα που διάβαζα την ανάρτηση σου και ήμουν έτοιμη να ανοίξω το video σου το είδα να προβάλλεται και στην TV και.....ανάσανα!
    Δεν είναι τα πράγματα τόσο τραγικά όσο μας τα παρουσιάζουν διάφοροι κάνοντας μας πλύσεις εγκεφάλου για το αντίθετο.
    Τελικά είμαστε κανονικοί άνθρωποι με ευαισθησίες και εξοργιζόμαστε όταν βλέπουμε μια κατάφωρη αδικία
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινε viral που λένε και οι χίπστερς Χριστινιώ. Θέλουν να μας γεμίσουν όλους με ενοχές για να κάνουν αυτοί ανενόχλητοι τις πομπές τους, αυτό έχω καταλάβει τελικά!
      Φιλούρες άπειρες Χριστίν!

      Διαγραφή
  9. Έμαθα από πρώτο χέρι πως το κακό κόβεται από την ρίζα του, ότι και όποιος να είναι αυτός...Δύσκολες αποφάσεις που θέλουν δυνατούς χαρακτήρες αλλά έτσι είναι...πάντα έτσι ήταν... Τα φιλιά μου Χριστινάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μ' αρέσουμε! Όσο κι αν μας πιπιλίζουν τα μυαλά, έχουμε ακόμα ανθρωπιά μέσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μέτρησε και το βίντεο και τα δικά σου τελευταία λόγια!!!
    Προχωράμε...!!!!
    Φιλιά πολλά, Χριστινάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. " Πως το κακό φαίνεται ισχυρό απλώς και μόνο επειδή κάνει φασαρία...."
    Χριστίνα είπες την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.....!!!! Αυτό ακριβώς που αναφέρεις τα λέει όλα......! πάντα η επιθετικότητα και ο φασισμός βασίζονται στην ψυχολογική πίεση και γενικά στην "φασαρία" που δημιουργεί.
    Όσον αφορά για την ελπίδα συμφωνώ μαζί σου.....!
    Καλό βράδυ κορίτσι μου.
    Τυχερός ήταν ο ...ηθοποιός που δεν άρπαξε τίποτα μπάτσες από κανέναν άνθρωπο χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ο καημένος και ήταν και συγκινημένος όταν έπαιζε. Εγώ θα ντρεπόμουνα πάρα πολύ!

      Διαγραφή
  13. Αν κάποιος από αυτούς που υποστήριξαν τον τραμπουκισμό του νεαρού μετανάστη βρισκότανε σε κανα στενό του Καρατσίου και τον τραμπούκιζε ενας όχλος από ντόπιους δε θα εκλιπαρούσε να βρεθεί κάποιος να πει το αυτονόητο? το ότι "ρε παιδια άνθρωπος είναι και αυτός, αφήστε τον"? Το να κάνει κάποιος μαγκιές σε ανήμπορους στην έδρα του είναι ελεηνό και δε θα ήθελε να το πάθει (αν δεν καταλαβαίνει αλλιώς ας φανταστεί αυτό). Συγχαρητήρια για την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που λες νομίζω ότι αυτά άτομα που λειτουργούν πολύ ρατσιστικά απλά έχουν μέσα τους ένα απροσδιόριστο μίσος που το βγάζουν εκεί που τους παίρνει. Με το που το είδα το βιντεάκι δεν κρατήθηκα, ήθελα να το ανεβάσω!

      Διαγραφή
  14. Το είδα 4 φορές!!!! Σ ευχαριστώ από καρδιάς Χριστίνα μου για την ευκαιρία που μου έδωσες να υπερηφανευτώ για τους συμπατριώτες μας! Μας έχω πολλές φορές κατηγορήσει και χάρηκα που αυτή την φορά τίμησαν την χώρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο έπαθα Χριστινάκι και ευτυχώς πήρα τα πάνω μου!!!!

      Διαγραφή
  15. Το είδα κι αλλού σήμερα και χάρηκα πολύ με όσους αντέδρασαν !
    Ανησυχώ για τους άλλους όμως...και θλίβομαι!
    Φιλί ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να σου πω την αλήθεια το είδα να κυκλοφορεί στο fb, αλλά ολόκληρο το είδα μόλις τώρα....όντως με άφησε άφωνη η υπεράσπιση του κι απορώ με τέτοιες αντιδράσεις πως έχουμε τέτοιες κυβερνήσεις...
    Χαίρομαι όμως που ακόμα υπάρχουν Άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν μπόρεσα να το ΄δω,,,,,,χάρηκα όμως που διάβασα πως οι δυο πρωταγωνιστές είναι ηθοποιοί.
    Όμως σίγουρα θα αντιδρούσα και χαίρομαι απ΄ ότι διαβάζω στα σχόλια, κάποιοι το έκαναν.
    Αυτά τα λίγα, αφού...σήμερα σε γνώρισα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ήταν ηθοποιοί θα ένιωθα πολύ άβολα. Είχα πετύχει σε ένα μεγάλο μανάβικο κάποτε μία κυρία που είχε επιτεθεί φραστικά σε ένα παιδάκι με χαρτομάντιλα και όλος ο κόσμος μέσα κάπου στα είκοσι άτομα την έδιωξε κακήν κακώς!

      Διαγραφή
  18. Πόσο δίκιο έχεις Χριστινάκι μου! Άλλο καλός άνθρωπος, άλλο καλός χριστιανός κι άλλο ...μουγκός! Σίγουρα το κακό κάνει σαματά, αλλά πάντα υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν και αντιδρούν και σ' αυτούς στηρίζομαι κι εγώ!... Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι εσύ; Είναι φυσιολογικό που σου βγάζει στο όνομα χρήστη ένα μακρινάρι από νούμερα;;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ