Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Uncomfortably numb

Το ξημέρωμα της 3ης Ιανουαρίου ξύπνησα από έναν τρομακτικό εφιάλτη. Ένας ξανθός άντρας των  μυστικών υπηρεσιών με συνέλαβε ως ύποπτη τρομοκρατικής επίθεσης,  επειδή λέει δεν είχα κάποια κατοικία στο όνομά μου και ζούσα φιλοξενούμενη στο σπίτι της οικογένειάς μου.

-Για να μην έχεις σταθερή κατοικία, πάει να πει πως είσαι φυγάς και δε θέλεις να σε εντοπίζουν οι άλλοι.

Αυτή ήταν η απάντηση του άντρα και άρχισα να ουρλιάζω από τρόμο.
Όμως δεν ξύπνησα από την παράλογη υπόθεση του ονείρου, γιατί κουλαμάρες στον ύπνο μου βλέπω τακτικότατα. Ξύπνησα από τον αδικαιολόγητο πόνο και τη θλίψη που ένιωσα. Κλάμα γοερό και αναφιλητά.

Το πρωί της ίδιας ημέρας ανακοινώθηκε στις ειδήσεις πως συνελήφθει  ο Ξηρός πάνω σε ένα ποδήλατο με μαλλί πλατινέ. Όταν διηγιόμουν το περιστατικό στους φίλους μου στον καφέ, γελούσαμε.

-Μαρή τρελή ότι βλέπεις στον ύπνο σου βγαίνει;

Γελάσαμε με την ψυχή μας αλλά εμένα κάτι δε μου καθότανε καλά. Η ένταση του ονείρου με προειδοποιούσε πώς κάτι άσχημο θα συνέβαινε. Όχι, όχι ήταν το άγχος των ημερών συλλογίστηκα και έδιωξα κάθε αρνητική σκέψη από το μυαλό μου.

Και το όνειρο βγήκε…

Χθες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας στυγερής τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και σήμερα το θρίλερ κορυφώθηκε. Ανατρίχιασα διπλά και τρίδιπλα, όχι μόνο για το κακό που συνέβη αλλά για το κακό που μπορεί να επακολουθήσει. Για τη βεντέτα που μπορεί να ξεσπάσει και για τα  αντιτρομοκρατικά μέτρα που μπορεί να ληφθούν. Ο φόβος της περικοπής των ανθρώπινων ελευθεριών και δικαιωμάτων στον βωμό της δημόσιας ασφάλειας είναι ισχυρός και απειλητικός.

Η ψαλίδα Ανατολής- Δύσης δείχνει να ανοίγει επικίνδυνα και να δίνει τροφή στα πολεμόχαρα πνεύματα και των δύο πολιτισμών. Τρέμω στην ιδέα πως μπορεί το μίσος και ο καιροσκοπισμός να διαβρώσει ακόμα περισσότερο τις κοινωνίες μας και την ανθρώπινή μας συνείδηση.

Οι αναλύσεις επί των αναλύσεων είναι πάρα πολλές και παίζουν παντού στα κανάλια. Οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες. Ο δυτικός αποικιοκρατισμός, η οικονομική κρίση και η περιθωριοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στον άκρατο τεχνοκρατισμό και την πωρωμένη θεοκρατία, ο δυτικός παρεμβατισμός στα εσωτερικά των ισλαμικών κρατών και η μισαλλοδοξία των φονταμενταλιστών.  Φαινόμενα και ιστορικά γεγονότα που διαχρονικά καλλιέργησαν τις προϋποθέσεις αυτού του εφιάλτη που διαδραματίζεται τώρα.


Οι καναλάρχες τρίβουν τα χέρια τους. Τα νούμερα της τελεθέασης θα εκτιναχθούν στα ύψη! Οι τηλεθεατές θα ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματά τους και θα εκτονωθούν μέσα από το δράμα του γαλλικού λαού. Οι δεξιοί θα καπηλευτούν και πάλι το ζήτημα του μεταναστευτικού για να βγουν από πάνω και οι βαριές βιομηχανίες θα κάνουν κολοτούμπες  για τους κρατικούς προϋπολογισμούς που θα δαπανηθούν για άλλη μια φορά στον εξοπλισμό ασφαλείας!


Και τι ειρωνεία, μόλις έλεγα πως θα καταπιάνομαι με όμορφα πράγματα και θα σας διασκεδάζω! 

ΥΓ. Το πρόβλημα με τα σχόλια είναι γενικευμένο και είναι θέμα του blogger. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και άλλους browsers.

Σχόλια

  1. Αυτό ακριβώς που φοβάσαι Χριστίνα μου είναι αυτό που επιδιώκουν οι Δυτικοί με την καλλιέργεια και των εξοπλισμό της τζιχαντικής τρομοκρατίας.
    Εδώ και χρόνια πολλά η Αλ Κάιντα, δημιούργημα των Αμερικάνων και τώρα των Δυτικών.
    Οι τζιχαντιστές εξοπλίστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν απ τη Δύση για να φέρουν τη ....δημοκρατία στο Ιρακ, τη Συρία, τη Λιβύη και ποιος ξέρει που αλλού.
    Τώρα ελεύθεροι μπαινοβγαίνουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σκορπάνε τον τρόμο και το αίμα.
    Πάμε πίσω ολοταχώς στα 1936 και στη φασιστικοποίηση της ΕΥΡΏΠΗΣ.
    Με χαροποιεί η θετική και διεισδυτική σου σκέψη απέναντι σε όλα αυτά.
    Καλό βράδυ Χριστίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σώπα καλέ που δεν ήταν ο Σαμαράς αυτός (με περούκα μάνα μου) που μας κάνει νύχτα μέρα πλύση εγκεφάλου και μας έχει χρεώσει μέχρι τον Θεό (τον φίλο του!) Εγώ πιστεύω ότι το υποσυνείδητο σου είναι στην τσίτα, από το πολύ στρες και τα χρέη που μας υποβάλουν οι φασίστες... Φιλάκι γλυκό και ακόμα πιο γλυκά όνειρα επιτέλους :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα διαβάσει ένα βιβλίο πριν από χρόνια που έλεγε ότι ο επόμενος πόλεμος θα είναι πόλεμος πολιτισμών δλδ.
    μεταξύ χριστιανών και ισλάμ και νομίζω ότι αυτό γίνετε τώρα.
    Από μικρά παιδιά τα πωρώνουν με το κοράνι.“Είμαι μαζί-σας: δώστε αντοχή στους Πιστούς: Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των Απίστων: τσακίστε τους λαιμούς-τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους.” Κοράνι, 8:12

    Κοράνι, 2:190–193 «Και δώστε μάχη για τον Αλλάχ μ’ εκείνους που μάχονται εναντίον-σας, και μην ξεπεράσετε τα όρια, ασφαλώς ο Αλλάχ δεν αγαπάει εκείνους που ξεπερνούν τα όρια. Και σκοτώστε-τους όπου τους βρείτε, και διώξτε-τους από κει που σας έδιωξαν, [γιατί] ο διωγμός είναι χειρότερος από το φόνο. [...] Και δώστε μάχη εναντίον-τους μέχρις ότου να μην υπαρχει πια διωγμός, και η θρησκεία να είναι μόνο για τον Αλλάχ.

    Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστινα μου καλημερα.
    Τι να πω δεν εχω λογια, απο το πρωι διαβαζω για ολα οσα εγιναν εχθες και προχθες και πραγματικα δεν εχω λογια. Απορω με τετοιοιυς ανθρωπους. Ποσο αδικο να πεθαινουν ετσι ανθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο πόλεμος έχει ξεκινήσει καιρό τώρα.... ακόμα δεν εχουμε δεί τιποτα... καλημέρα τι γίνεται με τα όνειρα ; σου βγαίνουν έ !! αμάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από εμένα μην περιμένεις σχόλιο-ανάλυση. Υπάρχουν οι ειδήμονες γι αυτά. Εγώ μια απλή ραδιοφωνική παραγωγός είμαι. Απέχω δε από κάθε είδους θρησκεία και όλος αυτό ο πόλεμος μου γίνεται πιο ακατανόητος.
    Ένα όμως δεν καταλαβαίνω πάνω στο εξοπλισμό ασφαλείας που αναφέρεις. Αφού σε διάφορες γιάφκες λένε ότι βρίσκουν τόσα πολλά πολεμοφόδια, τα οποία τα κάνουν κατάσχεση, γιατί δεν κρατάνε αυτά, παρά δαπανούν και άλλα για την ασφάλεια του κράτους;
    Όχι, έχω άδικο η βαριόμοιρη;
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι τρομερό παιδιά αυτό που συμβαίνει στην Γαλλία. Μας έχει συγκλονίσει όλους νομίζω και όπως λες αυτό που θα επακολουθήσει είναι αυτό που φοβόμαστε όλοι πιο πολύ.
    Νομίζω πως η νέα χρονιά έχει μπει πολύ άσχημα. Μία το πλοίο που έπιασε φωτιά, μία το αεροπλάνο που έπεσε, τώρα αυτό. Δεν μας τα λέει καλά το 2015.
    Φιλιά Χριστινάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πω παιδιά; Κάνουμε υπομονή ελπίζοντας πως ίσως αυτό το συμβάν παρακινήσει τους Ευρωπαίους θετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις σωστή σκέψη και σωστό λόγο Χριστινάκι! Το θέμα είναι πως θα έχουμε αρκετά δυσάρεστα μπροστά μας...θλίβομαι πραγματικά.. Σε φιλώ<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς, μπήκε τόσο άσχημα το '15... Με ένα γεγονός που έχει τα χαρακτηριστικά ακριβώς που γράφεις.... Που μας θυμίζει πως μόνο η γνώση θα μας βγάλει από το αδιέξοδο...
    Καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ