Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

6 και μία



  Παίρνω σκυτάλη από την Πέτρα και καταθέτω τις δικές μου σκέψεις, 6 μέρες και μία πριν την Μεγάλη Κυριακή!

Πολλά ακούγονται κι άλλα περισσότερα γίνονται. Μεγαλόσχημοι κληρικοί μετατρέπουν το Ιερό Βήμα σε πίστα προεκλογικής καμπάνιας, http://stilida.com/stylidiwtika-nea/ap-gkletsos-agapitoi-en-xristw-adelfoime-kanate-eutyxismenoden-8a-prodwswmpesa/
θυμίζοντάς μας ή μάλλον επιβεβαιώνοντάς μας  εκείνες τις μαύρες κι άραχνες σελίδες τις ιστορίας μας, με τους ατελείωτους αφορισμούς των απελευθερωτικών αγώνων των προγόνων μας, επί τουρκικής κι αργότερα γερμανικής κατοχής. Ακροδεξιοί, φασίστες βουλευτές με το ένδυμα του φιλελευθερισμού απειλούν πως θα ξαναπάρουν τα όπλα αν ο λαός αποφασίσει αλλαγή. http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/ekloges2015/voridhs-den-tha-paradwsoyme-th-xwra-sthn-aristera-o-ti-ki-an-xreiastei-na-kanoyme.3255062.htmlΣαστισμένοι ψηφοφόροι και ποικίλοι  καλοθελητές βαφτίζουν το ΣΥΡΙΖΑ  νέο ΠΑΣΟΚ. http://www.skai.gr/news/politics/article/273350/koutsoubas-o-suriza-einai-ena-pasok-sti-thesi-tou-pasok-me-gnosta-lamogia/

Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή.

Μια φορά κι έναν καιρό μέσα σε μια Θεοκρατούμενη φιλοβασιλική Ελλάδα ( να λέμε αλήθειες γιατί όχι;) γεννήθηκε ο Σοσιαλισμός. Δε λέμε ότι γεννήθηκε το πρότυπο του Σοσιαλισμού αλλά κάποτε ναι το παλιό ΠΑΣΟΚ ήταν μια σοσιαλιστική πρωτοβουλία. Ανεπιτυχής μεν, πρωτοβουλία δε! Το αν βούλιαξε στην πορεία και εξευτελίστηκε δε σημαίνει πως ο Σοσιαλισμός απέτυχε και δεν παραμένει μία φιλολαϊκή αριστερή πολιτική. Ο λαός όφειλε να είναι πιο ενεργός και πιο ψυλλιασμένος. 



Η Ελλάδα ναι, είναι διχασμένη και βρίσκεται ακόμα ανάμεσα στα δύο συντηρητικά άκρα. Κάποιοι γουστάρουν Πατρίδα-Θρησκεία-οικογένεια με την παρακμιακή Τζιχατιστική έννοια του τριπτύχου  και κάποιοι ορέγονται τον απόλυτο κρατισμό και την οργάνωση της ζωής με απομόνωση και κουπόνια. 

Οι Έλληνες επίσης πάσχουμε από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Ταυτιζόμαστε με τον βιαστή και βασανιστή μας. Σαν ευνουχισμένα θύματα, προτιμούμε να παραμένουμε αρρωστημένα προσκολλημένοι στον απαγωγέα μας από το να βγούμε έξω στην ΑΛΗΘΙΝΉ  κοινωνία και να ξεκινήσουμε από την ΑΡΧΉ.

Οι Έλληνες είμαστε αρχιτεμπέλιδες! Θέλουμε οι άλλοι να τα κάνουν όλα για μας.  Να ζητάμε πίτα και η πίτα να πέφτει από τον ουρανό. Θέλουμε να μας τάζουν και να εκπληρώνονται όλα μας τα όνειρα χωρίς να κουνήσουμε το μικρό μας δαχτυλάκι.

Οι Έλληνες είμαστε φανταγμένοι. Μας αρέσει να κολλάμε στον διάσημο, τον πετυχημένο, τον ισχυρό, τον νικητή! Την μετριοπάθεια δε την συμπαθούμε γιατί ούτε κι εμείς είμαστε μετριοπαθείς. Σε ένα καφενείο να πας με εκατό θαμώνες, εκατό πρωθυπουργούς θα συναντήσεις.



-Εεεεεχχχ έπρεπε να ΄μουνα εγώ πρωθυπουργός! Θα σου λεγα ΕΓΩ!

Το 2012 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μετριοπαθής και πιο ριζοσπαστικός κανένας δεν τον πήρε στα σοβαρά. Σήμερα που βγαίνει μπροστά και προθυμοποιείται να παραλάβει ένα χάος, να ελιχθεί και να φάει και τις ντομάτες στη μάπα, όλοι του βρίσκουμε κουσούρια.

Να εξηγηθούμε μια κ έξω. Τον Αλέξη δεν τον έχω τίποτα. Ούτε μπατζανάκης μου είναι, ούτε και κοντινός μου ξάδερφος. Ούτε βολεμένη είμαι, ούτε τακτοποιημένη. Μεγάλωσα στα ελάχιστα, έμαθα στα λίγα και δεν λιγουρεύομαι τα πολλά. Συνεπώς προτεραιότητά μου δεν είναι να αποκτήσω μια άνετη ζωή. Δεν την είχα ποτέ κι ούτε θα πάθω τίποτα αν δεν την αποκτήσω. Αυτό που με νοιάζει είναι να ξεκινήσει η χώρα μου από κάπου. Να φύγει όλη αυτή η σαβούρα των περασμένων δεκαετιών και αιώνων από την Ελλάδα μου. Τι δική μου Ελλάδα, αυτήν που δεν θα παρατήσω ποτέ ακόμα κι όταν δεν πραγματοποιηθεί ούτε ένα από τα όνειρά μου. Δεν ονειρεύομαι Σωτήρες κι ούτε θα απογοητευθώ αν δεν περάσει τις εξετάσεις ο Αλέξης. Ξέρω τα στραβά του λαού μου και ξέρω πως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Αυτό που με νοιάζει είναι το σημείο έναρξης. Το σημείο μηδέν από όπου θα αρχίσει η ιστορία να γράφεται ξανά από την αρχή.



Αυτό που ζούμε τώρα, λίγο πριν τις κάλπες μου θυμίζει τους  απατημένους συζύγους που διώχνουν την άτιμη γυναίκα και βγάζουν όλα τους τα σπασμένα στην επόμενη. Ασχέτως αν η πρώτη έκανε τα χειρότερα, όλη την αυστηρότητα και τη μνησικακία τους θα την εξαντλήσουν στην επόμενη.  Στην επόμενη είναι που δε θα συγχωρέσουν ούτε ένα ψεγάδι. Αυτό είναι καθαρή ψυχασθένεια, έτσι;

Κάτι τέτοιες στιγμές χαίρομαι τον Πατέρα μου. Ασθενής, υπομονετικός κι ολιγαρκής περιμένει από το 2010 να βγει στη σύνταξη. Ζει με 450 ευρό έναντι και μου ζητάει συγγνώμη γιατί ανήκει στη γενιά της μεταπολίτευσης. Μου ζητάει συγγνώμη γιατί δεν μυρίστηκε από νωρίς πως το σύστημα μπάζει.

-Τόπο στα νιάτα! Μου λέει.
-Αυτό που θες εσύ να γίνει για τη χώρα, αυτό θέλω κι εγώ. Εγώ ζω και με παξιμάδια και τη ζωούλα μου τη γλέντησα! Για σας μαραζώνω, τα νέα τα παιδιά που βάλατε τις ζωές σας στον πάγο και χάνετε τα καλύτερά σας χρόνια.

Θα το πω ξανά. Δεν ξέρω τι έχει για τον καθένα μεγαλύτερη αξία. Τα δόγματα; Τα ακίνητα; Οι ιδεολογίες; Οι πατριωτισμοί; Η τακτοποίηση; Αυτό που βλέπω εκεί έξω είναι πως αυτοί που δεινοπάθησαν πραγματικά μέσα στην κρίση, όχι αυτοί που απλώς στριμώχτηκαν, θέλουν την αλλαγή! Και μόνο σαν φόρο τιμής προς τα θύματα αυτής της 5ετούς κρίσης έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε την ΑΛΛΑΓΗ. Και την αλλαγή αυτή την θέλουμε κι εμείς οι νέοι.





Αν μας νοιάζεστε πραγματικά στηρίξτε την επιθυμία μας!

Αν οι σημερινοί εικοσάρηδες και τριαντάρηδες είναι το γραμμένο μας να γίνουμε το μαξιλαράκι για τις επόμενες γενιές ας γίνει! Φτάνει μονάχα να γίνει για το χατίρι μιας καλύτερης Ελλάδας κι όχι για το χατίρι των αμετακίνητων και των εγκληματιών.

Χορταριάσαμε
Βαλτώσαμε
Σκουλικιάσαμε

Επιτέλους να τσουλήσουμε κι ας πέσουμε και σε λακκούβες. Τόσο χαλβάδες γίναμε μωρέ πια; Τόσο;

Όλοι οι λαοί της Ευρώπης περιμένουν με αγωνία τη δική μας κίνηση!

Λοιπόν; Τι λέτε;


Διαβάστε οπωσδήποτε κι αυτό! 







Σχόλια

  1. "Το αν βούλιαξε στην πορεία και εξευτελίστηκε δε σημαίνει πως ο Σοσιαλισμός απέτυχε και δεν παραμένει μία φιλολαϊκή αριστερή πολιτική. Ο λαός όφειλε να είναι πιο ενεργός και πιο ψυλλιασμένος..."

    "Οι Έλληνες είμαστε αρχιτεμπέλιδες! Θέλουμε οι άλλοι να τα κάνουν όλα για μας..."

    "έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε την ΑΛΛΑΓΗ. Και την αλλαγή αυτή την θέλουμε κι εμείς οι νέοι..."

    Σημείωσα Χριστίνα μου τις, για μένα, σημαντικές παραμέτρους σου στο πολύ ώριμο και αγωνιώδες θέμα σου, που μπράβο που το ανέδειξες.

    Για να πω την προσωπική μου γνώμη.

    Ξέροντας με ποιον μιλάς, στα 54 μου χρόνια, είμαι στο πεζοδρόμιο των λαϊκών αγώνων από τα 17 μου, με μεγάλη οικογενειακή παράδοση πίσω.

    Έζησα αυτό που περιγράφεις ως "σοσιαλιστικό πείραμα" επί ....ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε που ; το αναφέρεις: στη λογική του "πολιτικά τεμπέλη" λαού......! Έλεγε τότε το ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη ....."αλλαγή" που ήταν μια κακόγουστη εναλλαγή που κατέληξε στο έκτρωμα του 2010: "Μην αγωνίζεστε...θα αγωνιστώ εγώ για σας και θα σας τα λύσω όλα, δεν χρειάζονται αγώνες, συνδικάτα, μαζικό κίνημα...."
    Τα αποτελέσματα τα είδαμε.

    Σήμερα καλούμαστε σε μια ακόμα άλλη "αλλαγή" σε μια "αριστερή διακυβέρνηση".
    Μακάρι......!!!
    Προσωπικά να πω δύο πράγματα:
    Πρώτο ότι κριτικά αυτά τα χρόνια ψηφίζω ΚΚΕ αλλά είμαι μέσα σε οτιδήποτε Κινηματικό γίνεται στο δρόμο, και
    Δεύτερο και σπουδαιότερο να αντιληφθούμε ΟΛΟΙ ότι η 26η ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ απέναντι στην τυχούσα αντίδραση.
    Αυτό έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το εγκατέλειψε και δυστυχώς φοβάμαι μην το βρει μπροστά του.
    Συγγνώμη που σε κούρασα. Απόλαυσα αυτή σου την παρουσίαση να το ξέρεις.
    Φιλιά



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε με κούρασες καθόλου Γιάννη μου! Στηρίζω την αλλαγή με την ελπίδα πως ΄ίσως ανανεωθούν και να μυαλά μας! Σίγουρα το να είμαστε και τεμπέλιδες αλλά συνάμα να υπάρχει και καθεστώς καταστολής δε θα ορθοποδήσουμε ποτέ. Πρωτίστως πάσχουμε σαν λαός και αυτοί που αγωνίζονται στους δρόμους μένουν στην αφάνεια. Πρέπει να γίνει ένα βήμα μπροστά με την προϋπόθεση να γίνουμε ενεργοί πολίτες.
      Για πολλά χρόνια ακόμα και οι κοινωνικοί αγώνες στιγματίστηκαν αρνητικά για ποικίλους λόγους.

      Τα έχω δει τα λάθη των ''γονιών'' μου που εξαντλήθηκαν στον οπαδισμό και τον ωχσδελφισμό. και δεν έχω καμία μα καμία διάθεση να τα επαναλάβω. Απλά είναι πολύ διαφορετικό να βγαίνεις στους δρόμους με μια ακραία φιλελεύθερη κυβέρνηση απέναντι και 100 πουλημένα ΜΜΕ και πολύ διαφορετικό να διαδηλώνεις με κάποιον πιο μετριοπαθή.

      Και τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως να ναι για καλό που ο κόσμος είναι σκληρός και αυστηρός με τον Αλέξη και τον κάθε Αλέξη. Να συνειδητοποιήσουμε ότι διορίζουμε κυβερνήτες και δεν εμπιστευόμαστε υπνωτισμένοι.

      Διαγραφή
    2. Σε τιμούν αυτές οι απόψεις Χριστίνα και μπράβο. Χαίρομαι ειλικρινά να τις διαβάζω. Καλό βόλι λοιπόν.

      Διαγραφή
  2. Τι λέω; Λέω ότι σε θαυμάζω και σε καμαρώνω κάθε φορά που σε διαβάζω. Και χαίρομαι, γιατί είσαι νέο παιδί και το μυαλό σου δεν είναι στα ρηχά πράγματα, αλλά στα ουσιαστικά, Ξέρω πολλά νεαρά άτομα που είναι στον κόσμο τους και περιμένουν την όποια αλλαγή της ζωής τους στο πιάτο. Εσύ διαφέρεις και αυτό είναι πολύ τιμητικό για σένα! Και για να μην μακρυγορώ, θα σταθώ στο ρεζουμέ σου: "Και μόνο σαν φόρο τιμής προς τα θύματα αυτής της 5ετούς κρίσης" οφείλουμε να κλείσουμε την πόρτα στα μούτρα τού κάθε τυχοδιώκτη/πωλιτικού! Τα γλυκά μου φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι ανάκατοι είμαστε Πέτρα μου. Από τους 18ριδες μέχρι τους 90ριδες! (και σήμερα δεν έβαλα πλεκτά για να κάνω κι ένα test drive)

      Από σένα πήρα την πάσα Πέτρα μου και σε σένα την επιστρέφω για να παίξεις μπάλα και να μας συντονίσεις. Κι είναι αυτό που είπες: Η ελπίδα ξυπνάει και την αγωνιστικότητα στον κόσμο. Οι περισσότεροι συνειδητοποίησαν πως χωρίς την δική μας συστηματική συμμετοχή στα κοινά δεν γίνεται τίποτα!

      Την Αγάπη μου!!!!!!!!!!! Και καλή μας φώτιση!

      Διαγραφή
  3. Ανδρομέδα μου!

    Με συγκινεί η γραφή σου κι όπως η Πέτρα μας, σε καμαρώνω κι εγώ. Είσαι "το νέο αίμα" στο οποίο δώσαμε σκυτάλη (μα, δίχως να βγούμε απ' τον αγώνα) οι "λίγο πριν τα 50 - λίγο μετά τα 40". Είμαστε, όμως, μια ετερόκλητη γενιά... με αγωνιστές μα και βολεμένους...

    "Αρχιτεμπέληδες" και "φαντασμένοι"... Να προσθέσω ότι είμαστε και αδιάφοροι - ανάλγητοι...;
    (Κανέναν από τους χαρακτηρισμούς, βεβαίως, δεν τον γενικεύω.)
    Ξέρω πως η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι "καθολικά" ιδεολογική ψήφος. Ιδανικά, θα έπρεπε να είναι. Με γνώμονα το κοινό καλό. Όχι το ατομικό. Ψήφος με παζάρι, δε γίνεται... "Αν τον ψηφίσω, θα μου αυξήσει το μισθό; Θα μου δώσει πίσω ό,τι μου έκοψαν 'οι άλλοι';"
    Είμαι σίγουρη -εδώ θα είσαι κι εδώ θα είμαι...- ότι αυτοί οι ψηφοφόροι θα 'ναι οι πρώτοι που θα "κλωτσήσουν".
    Επειδή, κακά τα ψέματα, θαύματα δεν γίνονται. Επειδή θέλει δουλειά. Κι επειδή "το σημείο μηδέν" απαιτεί ισοπέδωση (μέχρι τώρα, μόνον ο λαός έχει ισοπεδωθεί, έχει πιάσει πάτο. Τριγύρω, τα κάστρα και τα τζάκια στέκουν ορθά, με αλαζονεία).
    Στις δημοσκοπήσεις δεν δίνω ιδιαίτερη βάση. Όμως, είναι θλιβερό (και καθόλου ευοίωνο, για το "τι μυαλό κουμαντάρει ο Έλληνας") το ποσοστό της ΝΔ... που θα 'πρεπε να 'ναι κάτω από το 10%.

    [Χαλβάδες;
    Και λίγα λες! "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κ**ους"... μα έλα που ούτε βρακί δεν έχουν πια οι "χαλβάδες"!...]


    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧ Ρούλα μου και 30ριδες μια χαρά βολεμένους έχει απλά την πλειοψηφία των συνομηλίκων μου την πρόλαβε η κρίση και κάπως της έκοψε τη φόρα από την κατηφόρα. Να σου πω δε θέλω να τακτοποιηθούμε με την μικροαστική έννοια. Θέλω απλά να ισορροπήσουμε σε ένα επίπεδο που δεν θα αυτοκτονεί κόσμος, που δε θα ξεσπιτώνονται οικογένειες και δε θα πεινάνε οι γέροντες. Θέλω να πληρώσουν οι υπαίτιοι και να αρχίσει πάλι να λειτουργεί η αξιοκρατία για να δείξουν οι προκομμένοι άνθρωποι το δημιουργικό τους αποθεματικό.

      Δε θέλω τίποτα να γίνει όπως πριν, θέλω το καινούριο και το ωφέλιμο.

      Θέλω να βγαίνω στους δρόμους χωρίς να τρώω χημικά στη μούρη.

      Θέλω επιτέλους να εκπολιτιστούμε.

      Διαγραφή
  4. Ανδρομέδα, διατύπωσες ξεκάθαρα και εύληπτα την ουσία των πραγμάτων και εύχομαι πραγματικά τα δεινά των τελευταίων ετών να έχουνε ωριμάσει επιτέλους τους ΄Ελληνες ψηφοφόρους.....σίγουρα κουβαλάνε πολλές αμαρτίες, το πελατειακό πολιτικό σύστημα έχει διαβρώσει τα πάντα και τους πάντες, όμως ελπίζω.......θέλω να ελπίζω δε μια νέα αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω τοσο πολυ σε οσα ανεφερες που δεν εχω να γραψω κατι γιατι θα νοιωσω οτι σε επαναμβανω! :)
    Πιστευω οι πολιτες να ψηφισουν με καθαρη συνειδηση!

    Να εχεις μια ομορφη μερα! Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ βρε κοριτσάρα! Νομίζω πως πολύ λίγοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Υπάρχουν τόσοι καλοβολεμένοι άνθρωποι που κάθονται πάνω στο μόχθο των υπολοίπων που τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα ακόμα και τώρα. Νομίζεις πως αν θέλανε δεν θα αλλάζανε το χάλι που έχουν καταντήσει την Ελλάδα? Δεν νομίζω να θέλουν. Ελπίζω να ρίξει φώτιση ο Θεός και να ψηφίσουμε όλοι μας αυτό που είναι καλύτερο! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην δύναμη της φώτισης ή έστω της φωνής της λογικής και της συνείδησης ποντάρω. Κι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής η σκληρή δουλειά είναι μονόδρομος. Αρκετά μας έκοψε τα φτερά η απογοήτευση. Μουδιάσαμε λίγο από το απότομο σοκ της κρίσης αλλά θέλω να πιστεύω πως τώρα σκληραγωγηθήκαμε αρκετά για να το πάρουμε πιο δυναμικά το πράγμα.

      Διαγραφή
  7. Η βλακεία Χριστίνα μου δεν παλεύεται. Αυτός που δεν έχει ανοίξει τα γκαβά του ακόμη να δει τον τάφο που τον έχωσαν και το χώμα που του ρίχνουν, δεν θα ξυπνήσει ποτέ.
    Ακόμη και να βγει ο Σαμαράς και να πει «όσοι με ψηφίζετε είστε όλοι «μαλάκες» δεν θα χάσει ούτε μια ψήφο τους.
    Νομίζουν οι ηλίθιοι ότι ψηφίζουν για την Ελλάδα ενώ οι Αριστεροί για να γίνουμε σοβιέτ, Β. Κορέα ή Κούβα. Αυτά τους λένε, αυτά χάφτουν.
    Αυτός που τρώει σκ@τά κάθε μέρα, κάποια στιγμή τα συνηθίζει και αρχίζουν να του αρέσουν!

    Διάβασα και το άρθρο του παππούλη.
    Δες τον σε κάτι πρόσφατο [εδώ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα πολύ ωραία Πέτρο είναι πολύ σημαντικό που τον πρόβαλε και ο Άνεμος Αντίστασης. Πρέπει να κάποτε να καταρριφθούν τα στερεότυπα χριστιανός=πατριώτης και αριστερός=ανθέλληνας κι αυτό θα γίνει μονάχα όταν οι δημοκρατικοί ιερείς βγουν προς τα έξω. Αν μη τι άλλο οι συνειδητοποιημένοι αριστεροί δεν κολλάνε ταμπελίτσες στους θρησκευόμενους πολίτες.

      Και πόσο σωστά το υπογράμμισες. Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα η πεποίθηση πως ο σωστός ο Έλληνας ο φίλος της πατρίδας είναι ο δεξιός. Που εξ ορισμού η δεξιά πολιτική έχει σαν Θεό το χρήμα και μόνο το χρήμα!

      Διαγραφή
  8. Αχ, βρε Χριστίνα... Δεν πιστεύω ότι είμαστε σα λαός τεμπέληδες... Έχουμε δουλέψει σε απάνθρωπες συνθήκες, ακόμα πολλά έργα θεμελιώνονται με το αίμα των εργατών κι έχουμε αγωνιστεί τόσο γενναία... Όπως σ' όλους τους λαούς, υπάρχουν άνθρωποι και δίποδα...
    Ο πόλεμος που δέχεταο ο Τσίπρας είναι ενδεικτικός του μένους που θα δε΄ιξουν σε όποιον τλμήσει να τους πάρει την κουτάλα με την οποία τρώνε τόοοοσα χρόνια.... Κι αν είναι να καταστραφούμε πάλι, ε, ας μας καταστρέψει και κάποιος άλλος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος τους ακούει τους εργάτες όμως και γενικά τους ανθρώπους του μόχθου; Πραγματικά δεν ξέρω πώς στο καλό έχει επικρατήσει σαν κυρίαρχη συμπεριφορά στην Ελλάδα η συμπεριφορά των παρτάκιδων. Θα που πεις τους ενισχύει το lifestyle...
      Κρατάω το ηθικό ψηλά όμως για την Κυριακή! Βάζω πίστη και ελπίδα και βλέπουμε!

      Διαγραφή
    2. Α κι εννοείτε πως αν είναι αν αποτελειωθούμε, να αποτελειωθούμε πάνω στην προσπάθεια για το καλύτερο κι όχι επειδή παραδοθήκαμε ολοσχερώς στο χέρια των δημίων. Δεν υπάρχουν άγιοι και αλάνθαστοι κι ούτε είμαστε οπαδοί κάποιου. Τα βάζουμε κάτω και μετράμε τι γίνεται σε πρακτικό επίπεδο. Κι όπως λέει και η Πέτρα. Μόνο με την ελπίδα μπορεί να εμψυχωθεί και να αναπτερωθεί το κουράγιο και η αγωνιστικότητα των ανθρώπων. Γιατί έτσι όπως είμαστε τώρα... κλάφτα!

      Διαγραφή
  9. Και επανέρχομαι να πω δυο λόγια για το κείμενο περί άθεων: θα συμφωνήσω πως αριστερή ιδεολογία και Χριστός έχουν ίδια ρίζα, είναι το ίδιο, πως χρησιμοποιούν και επικαλούνται το χριστιανισμό περισσότερο εκείνοι που ούτε μια στάλα δεν τον εφαρμόζουν στην πράξη, αλλά θα διαφωνήσω με τούτο: υπάρχουν όντως και άνθρωποι που πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό από το θεό της χριστιανικής θρησκείας κι όχι γιατλί είναι παραπλημένοι...

    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι υπάρχει μια μεγάλη διαφοροποίηση στα πιστεύω των ανθρώπων, τώρα δεν γνωρίζω γιατί δεν το διευκρίνισε ο παπα-Ηλίας, αλλά τουλάχιστον με χαροποίησε που έβαλε κάποια πράγματα στη θέση τους Ακριβώς επειδή για το σημερινό χάλι φέρει βαρύτατες ευθύνες το σώμα του κλήρου, με όλη αυτήν την εξοργιστική υποστήριξη που έχει δώσει στους κατά καιρούς ανέντιμους κυβερνώντες, είναι πολύ σημαντικό αυτές οι πικρές αλήθειες να ακούγονται από κληρικούς που δε φοβούνται να μιλήσουν.

      Τουλάχιστον οι άνθρωποι που ισχυρίζονται πως πιστεύουν είναι αναγκαίο να ξέρουν τι είναι αυτό που πιστεύουν και να μην το μαγειρεύουν όπως τους βολεύει. Για να κάνουν και τη ζωή των υπολοίπων ευκολότερη. Αρκετά προβλήματα προξένησαν.

      Διαγραφή
  10. Έμπαινε Χριστινάκι!
    Διάβασα όλα τα σχόλια, με κάλυψαν σχεδόν οι περισσότεροι.
    Να πω κι εγώ ότι υποκλίνομαι;
    Συγκινήθηκα, ενθουσιάστηκα, ευχήθηκα.
    Ναι μπορώ να κάνω υπομονή για πολλά αν είναι να δούμε την αλλαγή!
    Για τις επόμενες γενιές ρε γαμώτο!
    Καλή λευτεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίο blog..μόλις έγινα μέλος..αν θες ρίξε μια ματιά και στο δικό μου.
    alldaybeautiful.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή μου Χριστίνα, ας καταθέσω και γω δυο σημειώσεις με το τυχερό κουνελοπόδαρό μου.

    Είμαστε πολύ κοντά στη σκέψη και αυτό φαίνεται εδώ και καιρό, που τα λέμε, εξάλλου. Θα συμφωνήσω εν μέρει με τα λεγόμενά σου περί Ελλήνων - αν και υπάρχει και εκείνη η πλευρά τους που εργάζονται και προσπαθούν και ξεχωρίζουν - είναι κρίμα να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι ή να αφήνουμε μια μερίδα (που ασφαλώς υπάρχει και είναι και μεγάλη) να τους καταπίνει όλους.

    Προσωπικά μου κάνει εντύπωση ο συντηρητισμός και ο βαθμός άμυνας του κόσμου γύρω μας, απέναντι στο διαφορετικό. Το τι έχει ειπωθεί τα τελευταία χρόνια για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τραγικό (αν και νομίζω παρόμοια καταστροφολογικά λέγονταν και πριν το 81 για το ΠΑΣΟΚ, από τους αντιπάλους του). Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα γεμάτο αντιφάσεις και εν μέρει κατανοώ τις αντιδράσεις και τις κριτικές. Μα από την άλλη καταντούν αστείες από ένα σημείο και έπειτα, αν σκεφτούμε πως μιλάμε για ένα κόμμα που... δεν κυβέρνησε ποτέ ως τώρα - απλά. Άρα και δεν είναι υπεύθυνο για την τωρινή κοινωνική κατάσταση.

    Πραγματικά μου κάνει εντύπωση που ο κόσμος δεν το βλέπει αυτό και επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ λες και είναι κανένα Τέρας που θα τα κατασπαράξει όλα. Και υπάρχουν τόσοι και τόσοι που θα ψηφίσουν πάλι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα... παρακλάδια τους (που είναι και πολλά). Προσωπικά το θεωρώ τραγελαφικό - τόσο πολύ φοβάται πια ο κόσμος να ξεβολευτεί από αυτό που έχει μάθει?

    (για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής φυσικά ό,τι και να πούμε είναι λίγο - ό,τι πιο άθλιο και απαράδεκτο υπάρχει στη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα - μα ακόμα και αυτό έχει προβληθεί στην επιφάνεια εξαιτίας της Κρίσης... χωρίς την τελευταία θα έμενε στη σπηλιά του)

    Μα από την άλλη οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μια... μυρωδιά ΠΑΣΟΚ υπάρχει στον αέρα του ΣΥΡΙΖΑ - μένει να δούμε αν θα εξαπλωθεί αυτή η μυρωδιά (και επαναληφθεί η παλιά ιστορία, αποδεικνύοντας πως όλα είναι κύκλος και γυρίζουν), ή αν θα πάμε ένα βήμα προς τα μπρος.

    Όσο αφορά την προσωπική μου επιλογή?... Με μεγάλη δυσκολία ομολογώ, επιλέγω αυτή τη φορά να υποστηρίξω κάποιον... μικρό και εξωκοινοβουλευτικό. Έτσι. Για το καλό της δημοκρατικής πολυφωνίας και ελπίζοντας να ενισχυθεί η αριστερή φωνή στη βουλή - και να μειωθεί το ακροδεξιό παραλήρημα. Μα αν ο ΣΥΡΙΖΑ με πείσει, πιθανό να έχει τη στήριξη μου στο μέλλον (όπως την είχε στο παρελθόν, ανά διαστήματα).

    Αν και - εν τέλει, αυτό συμπυκνώνει τη θέση μου - δεν είναι τα κόμματα εκείνα που θα αλλάξουν τον κόσμο... Τα κόμματα πάνε με τη ροή της αλλαγής και ενίοτε την επισπεύδουν... Γι' αυτό και η ιστορία δε γράφεται στις εκλογές και μόνο - μα συνεχώς, παντού και κάθε μέρα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με κάθε σου λέξη και κάθε τελεία! Είδες πόσες ομάδες ανθρώπων ανέφερες που μας πηγαίνουν πίσω και σε αυτούς ήθελα να αναφερθώ κι εγώ. Οι Έλληνες που αγωνίζονται και δεν τους επισήμανα είναι αυτοί που κρατούν την αξιοπρέπειά μας ακόμα ψηλά. Απλά πολλές φορές με στεναχώρια συναντώ ακτιβιστές που απέχουν από όλες τις εκλογές. Η δική μου άποψη είναι πως μία ψήφο δεν επιβραβεύω κάποιον απλά του εμπιστεύομαι τον συντονισμό της χώρας. Αυτό που πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας είναι πως ένα κράτος είναι μία ορχήστρα με μαέστρο την κυβέρνηση και μουσικούς τους πολίτες. Και χωρίς καλούς και εξασκημένους μουσικούς ο μαέστρος δεν μπορεί να κάνει τίποτα, όσο φιλότιμο κι αν έχει.

      Κι εγώ θέλω να μπουν πολλές Αριστερές δυνάμεις στη Βουλή για να υπάρχει μια ουσιαστική κριτική. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να παίξει άλλο αυτόν τον ρόλο.

      Διαγραφή
  13. Να τις λέμε τις αληθεις... το κακο ειναι οτι παραμένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια από τη μεριά μας.Τι να κάνουμε; Στον αγώνα.

      Διαγραφή
  14. Χριστίνα, καλησπέρα.
    Συμφωνώ και ταυτίζομαι με κάθε λέξη του κειμένου σου! Με συγκινούν τα λόγια του πατέρα σου!
    Ας δώσουμε μια ευκαιρία για κάτι ίσως αλλιώτικο και ας μην προεξοφλούμε εύκολα την εξέλιξη των καταστάσεων!
    Η αλλαγή είναι ανάγκη, είναι για κάποιους ζήτημα επιβίωσης και για όλους ένα αξιοπρεπές μέλλον!
    Αυτές τις ημέρες οι φίλοι (όσους τουλάχιστον επισκέπτομαι εγώ) γράφεται εξαιρετικά κείμενα, με ανθρωπιά, ειλικρίνεια, πραγματικό νοιάξιμο για το μέλλον και κανένα από αυτά δεν είναι κοντόφθαλμο. Το χαίρομαι πάρα πολύ όλο αυτό!
    Ήταν ένας λόγος που αποφάσισα κι εγώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα να δημιουργήσω κι εγώ δικό μου χώρο, ενώ δεν περνούσε καν από το μυαλό πριν από λίγες μέρες. Έχω ξεκινήσει δειλά, γιατί ακόμα είμαι "νεογέννητο" στην μπλοκογειτονιά και δοκιμάζομαι ακόμα στο νέο "παιχνιδάκι". Ελπίζω σε πολύ καλύτερα προσεχώς! Θα δείξει! Το σημαντικό είναι ότι θα μπορώ να παρακολουθώ πιο εύκολα και κάποια άλλα "σπιτάκια", που μου έχουν αρέσει, όπως το δικό σου. Μονό που δεν είμαι για πολλά από άποψη χρόνου.
    Όταν το επιθυμήσεις, πέρνα για ένα καφέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την καλύτερη δουλειά έκανες Γλαύκη μου! Να συγκεντρώσεις όλα τα θέματα που έχεις πιάσει κατά καιρούς ως φιλοξενούμενη και να τα αναπτύξεις! Χρειαζόμαστε τη φωνή σου!
      Κανένας μας δεν έχει χρόνο οπότε μην αγχώνεσαι!
      Δε θα περάσω απλώς για καφέ, θα έρθω για αρμένικη βίζιτα!

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα Χριστίνα μου . Μπράβο που ανέδειξες αυτό το θέμα. Συμφωνώ με όσα γράφεις και μακάρι οι Ελληνες να ψηφίσουν αυτή τη φορά κάποιον για να διώξει όλους αυτούς τους προδότες και τη σαπίλα που ορίζουν τις ζωές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μιας που αναφέρθηκες (και) στο ιερατείο..
    δες σε παρακαλώ αυτό το βίντεο :

    https://www.youtube.com/watch?v=OFJI7xNwynk

    Τωρα οσον αφορά την.. αριστερή κυβέρνηση
    βασικός προγραμματικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Αντί για επαναδιαπραγμάτευση όμως, κατέληξε να ζητήσει την παράτασή της για τέσσερις μήνες και για την ώρα επαναδιαπραγματεύεται μόνο τα μέτρα του μνημονίου.
    Ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά των πλεονασμάτων και έλεγε ότι τα δημόσια έσοδα θα προέλθουν από τη φορολόγηση του πλούτου, των καθαρών κερδών, των υψηλών εισοδημάτων, της μεγάλης ακίνητης και της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την ακύρωση των προνομίων της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών επιχειρήσεων και από την ανάσχεση της ύφεσης της οικονομίας
    Ο πρώτος προγραμματικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν: Ακυρώνουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.
    Με την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου του Eurogroup όμως, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να τα σεβαστεί και να μην τα ακυρώσει.
    Σήμερα αποδέχεται την λογική των πλεονασμάτων, παρότι αυτά ενισχύουν την λιτότητα που θα καταργούσε.
    Όσο για τη φορολόγηση του πλούτου, της ολιγαρχίας και της εκκλησιαστικής περιουσίας.....
    ΆΣΤΟ..

    Δεν υποστήριξα Σύριζα.. για να δω και καλά αριστερή κυβέρνηση.. υποστήριξα για να δω λίγη.. έστω λίγη
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ..

    ΥΓ.αυτά που έγραψες δε τα είχα διαβάσει.. και συμφωνώ..
    αλλά βλέπω τι γίνετε τώρα..
    Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να αποτύχει.. αλιώς θα πάμε σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας..
    λαιμητόμος για μας και τους επόμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ