Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φωτο-Συγγραφική σκυτάλη #4 : Απεραντοσύνη

lifo.gr

Απεραντοσύνη

Από μικρή ήθελα να ταξιδέψω στο διάστημα και να χαθώ στην απεραντοσύνη του σύμπαντος. Να ανακαλύψω καινούριους γαλαξίες, να γνωρίσω τη ζωή σε άλλους πλανήτες. Να ζήσω πέρα από το χώρο και τον χρόνο, πέρα από όλους εκείνους του νόμους που μας εγκλωβίζουν στις τέσσερις διαστάσεις της γης. Να γευτώ μια ύπαρξη χωρίς αρχή και τέλος κι απλά να ζω για να δοξάζω το μεγαλείο της κοσμικής ομορφιάς. 



Αυτή ήταν η σύντομη συμμετοχή μου στην σκυτάλη της Μαίρης μας γήινη ματιά με μια φανταστική φωτογραφία και τη λέξη Απεραντοσύνη που διάλεξε για μένα η Μαριάννα από τον ονειρόκοσμο με την οποία έχουμε υπάρξει ξανά ταίρι σε παλιότερη σκυτάλη. (σημαδιακό)

Τη δική μου σκυτάλη την παραδίδω στην Αχτίδα μας που είναι συντοπίτισσα μου και παλιά Σαλονικιά. Της δίνω αυτήν παλιά ιστορική καρτ ποστάλ της πόλης μας και τη λέξη σουβενίρ. Ξέρω ότι θα το απολαύσει πάρα πολύ!

https://fmag.gr/node/6484

Σε αυτό το σημείο να ευχηθώ σε όλους Χρόνια πολλά! Με το καλό να μπει ο καινούριος χρόνος και να μας βρει όλους πιο χαρούμενους κι ευτυχισμένους. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τι ευχές που μου αφήσατε για την ονομαστική μου γιορτή και για την παρεούλα που μου κρατήσετε στα Blogmas. Πλέον θα τα λέμε πιο άνετα και πιο όμορφα με μπόλικη πλάκα από το ελληνικό μου κανάλι που μετράει ήδη 4 βιντεάκια. Πιστεύω θα σας αρέσουν.


Σχόλια

  1. Χριστίνα χρόνια πολλά
    Σου εύχομαι μια υπέροχη καινούργια χρονιά με ότι επιθυμείς

    τα φιλιά μου

    *ονειρικη η απεραντοσύνη που περίεγραψες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά Χριστινάκι πολυάσχολο χαθήκαμε στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος! Παρότι σύντομη η περιγραφή σου καλοδεχούμενη μια και αυτήν εμπνεύστηκες. Και να σου πω μια απορία την έχω γιατί πάντα σου βάζουν εικόνες σχετικές με το Σύμπαν και το διάστημα. Σ' ευχαριστώ κορίτσι μου δημιουργικό για την συμμετοχή σου αυτή. Μου αρέσει η εικόνα που διάλεξες για την Γεωργία μας! Πολλά φιλιά και τις καλύτερες ευχές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας κορίτσια μου, Μαίρη για την απορία σου η απάντηση είναι απλή, από το όνομα του ιστολογίου το Andromeda my galaxy με έχουν συνδυάσει με αστρικά ταξίδια. χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποτέ δεν φαντάστηκα την απεραντοσύνη ως τόπο για να ζήσω...αλλά εσύ με γλύκανες και περίμενα παρακάτω...
    Η απεραντοσύνη σου πάει...
    Καλή δημιουργική χρονιά Χριστινάκι
    Να περάσεις όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Χριστίνα μου.
    Να που μας άνοιξες ένα μικρό παράθυρο στις μύχιες προσδοκίες σου για την απεραντοσύνη του σύμπαντος και την επιθυμία σου μέσα σε αυτό. Παραμυθένιο, φανταστικό και ενδιαφέρον.
    Το κανάλι σου το παρακολουθώ ανελλιπώς το ξέρεις.
    Πολύ όμορφη η εικόνα που διάλεξες για την Αχτίδα μας, να της πούμε καλή επιτυχία.
    Χαίρομαι που είσαι παρούσα στη δράση της γειτονιάς και το απολαμβάνω.
    Στέλνω φιλιά και για ευχές τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά, Χριστίνα μου, με το όμορφο κείμενό σου. Σου εύχομαι ...απέραντη χαρά το νέο έτος! Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίο μου ακούγεται, αλλά εγώ δεν φεύγω από την γη μας.
    Αφήνω εσένα να ανακαλύψεις τα μυστήρια του σύμπαντος.
    Καλή χρονιά, δημιουργική κι ευτυχισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xρόνια Πολλά για την γιορτή σου Χριστίνα μου και όλα όσα λαχταράς, εύχομαι να τα κατακτήσεις. Τα γήινα αλλά και τα διαστημικά. Με αφετηρία το κοσμοδρόμιο της Θεσσαλονίκης, να ταξιδεύεις διαρκώς στους πιο μακρινούς γαλαξίες (τσουρέκι απ' τον Τερκενλή να κρατάς μαζί σου)...
    Φιλί γλυκό και καλή Πρωτοχρονιά 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια σου πολλά Χριστινάκι μου!
    Ωραία θα ήταν να ζούμε πέρα από τους νόμους που μας εγκλωβίζουν στις τέσσερις διαστάσεις τις γης. Παρότι μικρή η ιστορία σου μας μετέφερε στην απεραντοσύνη του σύμπαντος.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρονια πολλα και απο εδω Χριστινακι μου ....μια απορια για την απεραντοσυνη και συμπαν την εχω και εγω και παντα θα ειμαι με το ενα ποδι στην γη και το αλλο στο συμπαν..χα..χα.. δικη μου εισαι..θυμαμαι οτι και εγω σε προυγουμενη σκυταλη μια εικονα απο τον γαλαξια ανδρτομεδα σου ειχα παραδωσει..
    Ο καινουργιος χρονος που ερχετε σας δωσει οτι αγαπας να κανεις ..καλη χρονια να εχεις.. με αγαπη γυρω σου ..φιλακια 🧡✨🎄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σύντομη, μα γεμάτη κι αυτό την κάνει ξεχωριστή την συμμετοχή σου Χριστίνα μου!
    Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία και χαρά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Χριστίνα και Χρόνια Πολλά. Σε γνωρίζω πρώτη φορά από εδώ και χαίρομαι γι'αυτό. Η συμμετοχή σου μου φανέρωσε έναν άνθρωπο που ήδη έχει ζήσει όσα οραματίζεται. Έχεις κάνει το ταξίδι σου και το αναπολείς αλλά θέλεις να μας το κρατάς μυστικό.
    Δεν αστειεύομαι καθόλου. Πιστεύω πως όσα οραματιζόμαστε τα ζούμε κιόλας, παράδειγμα τρανό ο Ιούλιος Βερν. Τι ωραίο που θα ήταν να έγραφες μικρές διαπλανητικές ιστορίες! Πιστεύω πως θα είχες πολλά να πεις.
    Σου εύχομαι απ' την καρδιά μου, ο Νέος Χρόνος να σου φέρει όλα τα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από που να αρχίσω κοριτσάκι μου; Πρώτα τις ευχές μου για μία όμορφη , εύκολη και δημιουργική χρονιά! Μετά να μάθω πως μπαίνει κανείς σε αυτό που γράφεις ότι έχει..κανάλι΄; Έπειτα να χαρώ που είσαι συμπολίτισσα και να ευχαριστήσω για το υπέροχο θέμα που μου ..πάσαρες με τόση ευγένεια.Η δική σου συμμετοχή μία θαυμάσια ψυχική εικόνα της ματιάς σου στην απεραντοσύνη . Ελπίζω να φανώ αντάξια.Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με λίγες λέξεις είπες τόσα πολλά Χριστινιώ μου!!
    Εύχομαι από καρδιάς να έχεις όλα τα καλά του σύμπαντος στο διάβα σου και την απεραντοσύνη της αγάπης σε κάθε σου βήμα!
    Σε φιλώ γλυκά!
    Καλή Πρωτοχρονιά με τους αγαπημένους σου!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρονια σου Πολλα ομορφια μου!
    Καλη πρωτοχρινια.
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 🌺🎄Περασα να ευχηθω ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ολα τα καλα στο σπιτι σου 🎄🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αμ εγώ τι να πω που ορισμένες φορές νιώθω πως ζω σε ένα παράλληλο τέτοιο .. όπως το περιγράφεις εντελώς;;;; Τέλεια λιτή συμμετοχή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ