Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συναυλία αλληλεγγύης στο Σταυρό του Νότου

Ματούλα Ζαμάνη & Μαρία Παπαγεωργίου 

με μια «σχεδία»


Ματούλα Ζαμάνη & Μαρία Παπαγεωργίου με μια «σχεδία»
Την Τετάρτη 22 Απριλίου, στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, η Μαρία Παπαγεωργίου και η Ματούλα Ζαμάνη ενώνουν τις δυνάμεις τους με το enfo.gr, σε μια συναυλία για την υποστήριξη του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Η Μαρία Παπαγεωργίου και η Ματούλα Ζαμάνη μας ταξιδεύουν με μια «σχεδία» στο πρώτο τους μουσικό ραντεβού επί σκηνής, παρουσιάζοντας η καθεμία το δικό της ιδιαίτερο πρόγραμμα. Την Τετάρτη 22 Απριλίου, στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου (ώρα έναρξης 21:00), η διαδικτυακή κοινότητα enfo.gr μας προσκαλεί σε μια βραδιά με ισχυρό καλλιτεχνικό αλλά και κοινωνικό πρόσημο, για την υποστήριξη του περιοδικού δρόμου «σχεδία».




«Με τους ανθρώπους που αγαπάμε, για τους ανθρώπους που αγαπάμε, ελπίζουμε να κάνουμε τον τόπο αυτό πιο ανθρώπινο», δήλωσαν η Μαρία Παπαγεωργίου και η Ματούλα Ζαμάνη.


«Όπως ακριβώς συμβαίνει με το enfo.gr, η «σχεδία» είναι μια παρέα ανθρώπων που σκέφτεται, ανησυχεί και αγωνίζεται για μια πιο δίκαιη κοινωνία, μια κοινωνία όλων. Οι δε άνθρωποι που διανέμουν τη «σχεδία» (οι πωλητές της) δεν έχουν βγει από καμία «διπλανή πόρτα». Από την πόρτα μας έχουν βγει όλοι. Είναι εμείς. Είναι συνάνθρωποί μας που αγωνίζονται με περισσή αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα να ξανακερδίσουν, στην ουσία, τις ίδιες τους τις ζωές. Αλλά η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μας αφορά όλους και είμαστε πολύ χαρούμενοι που σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι. Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους μας από τη μεγάλη διαδικτυακή παρέα του  enfo.gr για την αγάπη και υποστήριξη, όπως, από τα βάθη της καρδιάς μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Ματούλα Ζαμάνη και τη Μαρία Παπαγεωργίου που ανταποκρίθηκαν αφιλοκερδώς σε αυτό το κοινωνικό κάλεσμα. Ραντεβού την Τετάρτη 22 Απριλίου, λοιπόν, στον Σταυρό του Νότου», σημείωσε η «σχεδία».


«Το enfo.gr είναι μια διαδικτυακή κοινότητα ανοιχτή σε όλους εκείνους που δεν μένουν εκτός πραγματικότητας, αλλά επιλέγουν να σκέφτονται, να (αντι)δρουν και να εκφράζονται. Τα χιλιάδες ενεργά της μέλη λοιπόν δεν θα μπορούσαν να μείνουν απλά στην έκφραση και την επικοινωνία μέσω του δυνητικού κόσμου του διαδικτύου. Η υποστήριξη των αστέγων μέσα από την ενεργητική προσέγγιση του περιοδικού δρόμου «σχεδία» είναι για την κοινότητα του enfo.gr απλά μια φυσιολογική εξέλιξη. Η Μαρία Παπαγεωργίου και η Ματούλα Ζαμάνη θα προσθέσουν το δικό τους “soundtrack” στα πρώτα βήματα αυτής της εξέλιξης και τις ευχαριστούμε για αυτό», υπογράμμισε το enfo.gr.


Σταυρός του Νότου (κεντρική σκηνή) - Τετάρτη 22 Απριλίου (ώρα προσέλευσης 21:00) Είσοδος: 12 ευρώ (με μπύρα/κρασί )

Σημειώσεις προς συντάκτες:
Επισυνάπτεται η αφίσα του live, καθώς και φωτογραφικό υλικό
Δείτε εδώ περισσότερα για το περιοδικό δρόμου Σχεδία
Δείτε εδώ περισσότερα για τη διαδικτυακή κοινότητα enfo.gr
Περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, ομάδα διαχείρισης enfo.gr, κιν: 697 29 38 640, kantas.iasonas@gmail.com

ΥΓ. Αυτό φίλοι μου είναι το επίσημο δελτίο τύπου για τη συναυλία αλληλεγγύης στο Σταυρό του Νότου. Ο σκοπός είναι καλός και θα σας ζητούσα με μεγάλη λαχτάρα να αναδημοσιεύσετε αυτήν την ανάρτηση στα ιστολόγιά σας και γενικά όπου μπορείτε. Και όσοι είστε από Αθήνα να τιμήσετε την εκδήλωση με την παρουσία σας. 

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σε εποχές τόσο δύσκολες για όλους μας. 

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους!!!


Σχόλια

  1. Καλησπέρα σου Χριστίνα μου. Εξαίρετη δουλειά. Ανέβασα τη δημοσίευση στην προσωπική μου σελίδα στο facebook για προώθηση σε κάτι που αξίζει.
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια!! Πάω κι εγώ για αναδημοσίευση!!!
    Τη "Σχεδία" τη γνωρίζω πολύ καλά! ;)
    Πολλά φιλιά! Καλό βράδυ Χριστίνα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ