Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Go with the flu



Μέσα μου ανθίζει ένα περιβόλι. Ένας μπαχτσές γιομάτος βότανα. Μέντα, μολόχα, βαλσαμόχορτο, τσουκνίδα, λουίζα, χαμομήλι, ταραξάκο, τσάι πράσινο, τσάι του βουνού, πιπερόριζα, ευκάλυπτος. 
Κι ανάμεσα στους θάμνους και τις περικοκλάδες ακούγονται και κάτι γατιά να χουρχουρίζουν.

Τι σας λέω τώρα, όμως ε; Αφού οι μισοί είστε άρρωστοι. Θερίζει η γρίπη και το Φλεβάρη θα εκτροχιαστεί κι άλλο λένε. Αλλά δεν είναι η γρίπη αυτή καθαυτή αλλά τα δωράκια που σου αφήνει, μα ιγμορίτιδα θα 'ναι; Βρογχίτιδα θα 'ναι; Όλο και κάτι θα σου αφήσει που θα σου κατσικωθεί για κάμποσους μήνες αργότερα, έτσι για να 'χεις να τραβιέσαι.

Αν έχεις τη Ρόξη όμως δίπλα σου, όλα τα δύσκολα περνάνε κι αν δεν περνάνε τουλάχιστον τα διακωμωδούμε. Ότι έχω να πω βρίσκεται στις κάρτες, άλλες δυνάμεις φίλοι μου δεν έχω.

ΥΓ. Κι επειδή όμως η κατάσταση με αυτή τη γρίπη είναι πραγματικά σοβαρή, όσο μπορείτε να προσέχετε. Εύχομαι να είστε καλά και να τα πούμε σύντομα. 



Σχόλια

  1. Όντως οι μισοί είμαστε άρρωστοι. Εγώ μετά από 1+ εβδομάδα, τώρα συνήλθα! Τι να πω; περαστικά μας! Πάντως, όπςω σωστά λες Χριστίνα μου, ας διακωμωδούμε την -όποια- κατάσταση κι έτσι την βγάζουμε καθαρή, πιο εύκολα και λίγο πιο ευχάριστα...
    Καλή Κυριακή να έχεις και γρήγορη ανάρρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία μου! Έφτιαξες αντισώματα κι εσύ. Πάντα οι αναποδιές είναι που έχουν το γέλιο αν μπορούμε να πάρουμε αποστάσεις από τα πράγματα. Καλή εβδομάδα και καλό μήνα πλέον με πολλά αποθέματα δύναμης! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  2. Χριστίνα ολόψυχα περαστικά και γρήγορα σιδερένια. Και παρεούλα με την λατρεμένη Ρόξη που κρατάει τα ...μπόσικα. Να ελπίσουμε ότι ο Φλεβάρης δεν θα μας φέρει ιστορίες με τη γρίππη. Το εύχομαι.
    Σε χαιρετώ με κάθε ευχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει προσοχή Γιάννη ειδικά αν έχεις πολλά πάρε δώσε με κόσμο. Εκεί στη δουλειά θέλει πιο πολύ προσοχή. Άντε θα περάσει κι αυτό. Καλό μήνα Γιάννη μου και καλή δύναμη!

      Διαγραφή
  3. Περαστικά σου φιλεναδα! Ωραία είναι αυτά τα βότανα και θεραπευτικά. Το καλύτερο γιατρικο βέβαια είναι η οικογένεια σου και τα σκυλάκια σου.Περσυ και φέτος,ως τώρα , τη γλυτωσα και δεν κρεβατωθηκα. Φιλάκια και ευχές για γρήγορη αναρρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ευχή μου να τις σκαπουλάρεις τελείως ψυχούλα μου. Πραγματικά το καλύτερο γιατρικό είναι η οικογένεια, γιατί τα βοτάνια δε βράζουν από μόνα τους.. χαχαχα
      Φιλάκια καλό παιδί!

      Διαγραφή
  4. Χριστινάκι μου ,καλή σου ανάρρωση και περαστικά ! Να προσέχεις ,όχι αταξίες ,κρυώματα ,ναι στα τσαγάκια ,ζεστούλα και πολλή υπομονή ...Δεκαπέντε μέρες έφαγα με τη γρίπη πριν τα Χριστούγεννα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ολυμπία μου. Ευτυχώς τώρα στρώνει λίγο ο καιρός και θα είναι καλύτερα. Καλό μας μήνα!!!

      Διαγραφή
  5. Εγώ δεν έχω αρρωστήσει ακόμα, με φτύνω χαχαχαχα
    Περαστικούλια στους αρρώστους και καλό μήνα να έχουμε με χαμόγελο και τσαχπινιά.
    Σου στέλνω μια αγκαλίτσα για περαστικά. Σε φιλώ γλυκά Χριστινάκι μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να μην αρρωστήσεις καθόλου κοπέλα μου. Είναι όπως θα τύχει κι εγώ είχα 4 χρόνια να την πάθω. Καλό μήνα κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  6. Περαστικά σου! Όλος ο κόσμος είναι άρρωστος. Κι εγώ κάπως έτσι είμαι, με ένα κρύωμα που με ταλαιπωρεί αρκετές μέρες και δεν λέει να περάσει.
    Τι βλέμμα η Ρόξη σου! Μες στα μάτια σε κοιτάει, σε προσέχει. Έχεις την καλύτερη παρέα!!
    Φιλιά, καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα μούτρο η Ρόξη, τη σοκοφρέτα κοιτάει όχι τα μάτια μου (τουλάχιστον σε αυτή τη φωτό) Να ξεκουράζεσαι Έλλη μου, να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς. Φιλιά καλή μου, καλό μήνα και καλή δύναμη!

      Διαγραφή
  7. Περαστικά συνονόματη και ψιλά το κεφάλι!
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατ'αρχάς εγώ γενικά τρελαίνομαι για αυτόν εδώ τον χώρο!
    Μπορώ να έρχομαι και μόνο για το γκέρλυ του και την απίστευτη βίντατζ μουσική!
    Περαστικούλια σου εύχομαι. Κι εγώ είμαι αγκαλιά με το Οτριβίν μου εδώ και μέρες αλλά μάλλον την έχω βγάλει ελαφριά! Δεν έχω τίποτα άλλο!
    Το σκυλομουσουδάκι που είδα είναι γλυκύτατο και σίγουρα είναι η καλύτερη παρέα...
    Ξέρω, έχω δύο! :)
    Καλό σου βράδυ και καλό μήνα από αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία! Καλώς την μου! Το συνάχι είναι το χειρότερο μου, μην ξεθαρρέψεις ούτε στιγμή.
      Αλήθεια έχεις δύο ψυχούλες, περιμένουμε σίγουρα φωτό!!!!
      Καλό μας μήνα Μαρία!!

      Διαγραφή
    2. Γλυκούλα καλημέρα, ξαναήρθα! Σκέφτηκα ότι τώρα που είσαι αρρωστούλα και έχεις χρόνο, ίσως να θέλεις να απαντήσεις τις ερωτήσεις ενός tag: http://hardaboutwhathurts.blogspot.gr/2016/02/tag.html . Πρόκειται για μερικές ερωτήσεις (ανάλαφρες) σχετικές με το 2015, για να κάνουμε έναν απολογισμό.
      Καλή σου μέρα!
      Φωτογραφίες της μίας μουσουδίτσας μου θα δεις στην ανάρτηση που σου έστειλα, μπάι δε γουέι! :)

      Διαγραφή
  9. Περαστικά!!!! Εύχομαι σύντομα να γίνεις καλά και να μην σου αφήσει κανένα δωράκι :P
    Πέρασα πρόσφατα από την Σβώλου και σε θυμήθηκα, αν και απ'ότι είδα το κλείσανε το "τσούκου-τσούκου", σωστά;;;
    Φιλάκια πολλάααα...καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι... έκλεισε :( Πάνε γι άλλα τώρα τα κορίτσια. Το δωράκι της το άφησε η γρίπη, ήθελα δεν ήθελα. Δε βαριέσαι ότι έχουμε καλό είναι, χαχαχα Καλό μήνα κορίτσι μου!!!

      Διαγραφή
  10. Περαστικά σου Χριστίνα ...ελπιζω να εισαι σύντομα καλα !!!
    θα τα πούμε και από κοντά ....καλή εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι με είπε να πουλάκι που τυγχάνει να είναι και κοινή μας φίλη, χιχι να είμαι καλά να μην κολλήσω κανέναν. Καλό μας μήνα!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ