Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια παραγγελιά απολογισμού

Απολογισμός του 2015


Η Μαρία μια καινούρια φίλη του γαλαξία πήρε την σκιτάλη από την Εύα μας και ήρθε να με τιμήσει και να μου παραδώσει αυτό το πλούσιο ερωτηματολόγιο. Το χάρηκα, το διασκέδασα, μου έβγαλε ξανά διάθεση για χιούμορ και για καλαμπούρι. Ευχαριστώ Μαρία μου.

Με τη σειρά μου το δίνω 
σε μια ακόμα Μαρία που αγαπά πολύ τους απολογισμούς και της πάει πολύ http://www.syllegw-stigmes.gr 
Στο Κατερινιώ που είναι κι αυτό ένα πλάσμα που συλλέγει στιγμές http://positive-thinking-greece.blogspot.gr 
Στο Αριστάκι που λατρεύει τις συνεντεύξεις http://princess-airis.blogspot.gr 
Στη Μαριλένα που είναι μια τρομερή εμψυχωτής. https://marilenaspotofart.wordpress.com 
Στις Μαρίνες μας https://myverysecrethoughts.wordpress.com και
http://toperiodikomas.blogspot.gr 
Στην Πέτρα μας που έχει να πει πολλά για το 2015 από πρώτο χέρι http://pistos-petra.blogspot.gr 
Στην Μαρία μας που έκανε κι αυτή πολύ ωραία πραγματάκια μέσα στο '15 http://www.mydreamland.gr 
Στην Αλεκάρα για να την ξεκουνίσω http://alekacraftaholic.blogspot.gr
Και στα τρελόπαιδα Νικολέτα και Τόμαρης https://ourwalk2.wordpress.com που θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα στις ερωτήσεις.

Και πασάρω το ερωτηματολόγιο και σε όποιον φίλο νιώθει την ανάγκη να συντευξιαστεί! 



Κάτι που έκανα στο '15 που δεν είχα ξανακάνει ποτέ.

Επισκέφτηκα ψυχίατρο για να εξακριβώσω αν έχω καμένες φλάντζες και έμαθα ότι έχω κατάθλιψη. (ότι έχουμε καλό είναι)

Αν κράτησα τους στόχους που είχα βάλει πέρυσι και αν θα βάλω νέους φέτος. 

Ναι κάτι πιάσαμε, δε μπορώ να πω. Το ότι θα βάλω καινούριους είναι το μόνο σίγουρο!

Ποιες χώρες επισκέφτηκα το '15;

Ήταν θαύμα που έκανα διακοπές εντός Ελλάδας! Χαλκίδα και πολύ μου ήταν!


Τι θα ήθελα να κάνω το '16 που στερήθηκα το '15;

Να διασκεδάσω περισσότερο.

Ποιες ημερομηνίες θα μου μείνουν αξέχαστες στο '15 και γιατί;

Η ημέρα που παντρεύτηκε μία από τις καλύτερές μου φίλες. Θέλει και ερώτημα το γιατί;
Και φιλιά στον πάτερ που στο τέλος μας έδωσε και κουκου-ρούκου!




Τι αγόρασα και το χάρηκα πολύ;

Νήματα πλεξίματος. Πάντα αγοράζω νήματα πλεξίματος και πάντα νιώθω τον ίδιο ενθουσιασμό!

Πού πήγαν τα περισσότερα λεφτά μου;

Ε πού αλλού καλέ; Στα νήματα πλεξίματος!

Τι με ενθουσίασε περισσότερο;

Η γνωριμία μου και καινούριους φίλους.

Ποιο τραγούδι θα μου θυμίζει το 15;

Το αγριολούλουδο του Καζαντίζη γιατί ήταν αυτό που τραγούδησε ο κυρ Νίκος ο πατέρας της κολλητής μου στο γάμο της. (μη με ρωτήσετε το γιατί, ο κυρ Νίκος είναι υπερεαλιστική οντότητα) 

Σε σύγκριση με πέρυσι τέτοιο καιρό, φέτος είμαι...

Σε καινούριο σπίτι. (καινούριο σαν γεωγραφικό τόπο εννοώ)

Ποια ήταν η αγαπημένη μου ταινία ή σειρά για το '15;

Ξεκινάω από σειρά με το Penny Dreadful που μου πήρε κυριολεκτικά τα μυαλά. Η πιο δυνατή παραγωγή με απίστευτο σενάριο, cast ηθοποιών και ερμηνείες. Ένα απίθανο θρίλερ για τους λάτρεις της φαντασίας και του μεταφυσικού. 




Από ταινίες του '15 απομονώνω το The Revenant γιατί είναι ταινιάρα με διαφορά. Κι αν δεν πάρει όσκαρ φέτος ο Λεονάρντο θα πέσει φωτιά να το κάψει το L.A. 



Τι έκανε το '15 πιο ξεχωριστό για μένα;

Η γνωριμία μου και καινούριους καταπληκτικούς ανθρώπους.

Ποιο είναι το fashion concept μου για το '15;

Η επιστροφή στην πλατίνα. Αφού όλες οι προσπάθειες μου να γίνω εξυπνότερη στέφτηκαν με απόλυτη αποτυχία, είπα να σταματήσω να ντρέπομαι για την ηλιθιότητά μου και να υποστηρίξω το φυσικό μου ξανθό με λίγο οξυζενέ παρά πάνω. Η βλακεία προτιμά τις ξανθιές! 

Τι με κράτησε στα λογικά μου;

Η ψυχίατρος μου! Όλα τα άλλα τα γλυκανάλατα περί θετικής σκέψης, αισιοδοξίας και κουράγιου που ακούγονται συχνά απ'εδώ κι απ' εκεί είναι με το μπαρδόν μπούρδες. Κάποτε όλοι παθαίνουμε φούιτ (σκάει το λάστιχο ντε) και χρειαζόμαστε έναν μάστορα να μας κάνει σέρβις. Ειδάλλως τραβάμε την κατηφόρα κι όπου μας πετάξει το ρέμα. 

Ποιο πολιτικό γεγονός με αναστάτωσε;

Που υπάρχουν Έλληνες που ψηφίζουν Άδωνη... Τα άλλα περί Τσίπρα ουδόλως με απασχολούν. Γιατί πολύ απλά δε με απασχολούν οι ασυνέπειες των πολιτικών παρά μονάχα η πολιτική βλακεία των ψηφοφόρων.

Ένα μάθημα ζωής από το '15

Ότι ο μεγαλύτερος σου εχθρός μπορεί να είναι ο ίδιος σου ο γονιός. (σκληρό αλλά αληθινό, τα βλέπετε  καθημερινά και στις ειδήσεις, δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.) 

Αλλά επειδή είμαι θετικό άτομο, θα μεταστρέψω την απάντηση και θα πω πως το μεγαλύτερο μάθημα ζωής του '15 και γενικά της ζωής μου, είναι πως πάντα εκεί έξω υπάρχει μια οικογένεια για τον καθένα μας και μάλιστα μια οικογένεια πολύ πιο μεγάλη! 








Σχόλια

  1. Εύχομαι να ξεπεράσεις σύντομα την κατάθλιψη και να βρεις τρόπους να την διώχνεις κάθε φορά που πλησιάζει...
    Μου άρεσε το νυφικό της φίλης σου...πραγματικά δείχνει πολύ ωραίο πάνω της!
    Νομίζω πως τα νήματα θα βοηθήσουν στο να ξεπεράσεις λιγάκι τα ψυχολογικά σου, μιας και το μυαλό σου θα απασχολείται με κάτι άλλο, είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξεις υπέροχα πράγματα!!!
    Επίσης μου άρεσε πολύ αυτό με τον Άδωνη...χαχαχαχαχα Με βρίσκεις σύμφωνη!
    Φιλάκια πολλά Χριστίνα μου...καλό ξημέρωμα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Ωραιοζήλη μου!! Είδες τι όμορφο νυφικό αφού μου άρεσε και μένα που δε τα συμπαθώ τα πολλά φρου φρου.
    Θα ήθελα πολύ να ανοίξω αναλυτικά αυτό το κεφάλαιο της κατάθλιψης, τώρα που μαθαίνω κάποια πράγματα στην πράξη. Για μένα όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται ήταν θείο δώρο γιατί μου άνοιξε καινούριους δρόμους. Έμαθα να βάζω προτεραιότητες, ενώ πριν έτρεχα σαν την παλαβή για τα θελήματα του ενός και του άλλου.
    Τι να πω για τον Άδωνη, τον συμπονάω για τα ψυχολογικά του αλλά να μην το βλέπουν και οι άλλοι ότι ο άνθρωπος θέλει βοήθεια και όχι κοινοβούλιο;

    Καλό ξημέρωμα κορίτσι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοριτσάκι μου όμορφο, θα τη νικησεις την κατάθλιψη, οποτε εχεις αναγκη σφύριξε μου, να τα πουμε!
    Στη Χαλκίδα δεν εχω πάει ακομη. Να ειναι καλα ορισμένοι γιατροί και άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν. Χρειάστηκε για καποιο διάστημα να επισκεφθω ψυχολόγο και έκανε εξαιρετική δουλειά. Αν χρειαστει θα ξαναπάω!
    Καλό μας ξημέρωμα!
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστίνα μου, εύχομαι να ξεπεράσεις γρήγορα την κατάθλιψη - έκανες πολύ καλά που πήγες σε γιατρό. Ό,τι θελήσεις, είμαι εδώ αν με χρειαστείς!
    Να ζήσουν οι νεόνυμφοι ευτυχισμένοι και αγαπημένοι και να τους χαίρεσαι!
    Με το Penny Dreadful έχω κολλήσει κι εγώ - τι σειρά!! Και πριν λίγες μέρες είδα το The Revenant και μου άρεσε φοβερά. Νομίζω ότι πρέπει να πάρει το Όσκαρ ο Λεονάρντο, εκτός από την ερμηνεία τα χίλια μύρια πέρασε ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, χαχαχα!!
    Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Ένα αγόρι

 Ένα αγόρι θέλει να γίνει ποιητής, να μιλά για την αγάπη Ένα αγόρι θέλει να πατήσει στα σύννεφα, να νιώσει το σώμα του να ελαφραίνει Να ξαπλώσει πάνω στη δροσερή χλόη  Να αποκοιμηθεί με το κελάηδημα των πουλιών Να χτενίσει τα μαλλιά της αγαπημένης του. Ένα αγόρι θέλει κόψει ένα τριαντάφυλλο και να το βάλει στο βάζο Να κεντήσει μια καρδιά και να την κάνει δώρο Να μαζέψει κοχύλια σε ένα ακρογυάλι  Να γράψει στην άμμο ένα σ΄αγαπώ Κι αυτή είναι η συμμετοχή μου για τη  Μίνι Σκυτάλη#1  της Μαίρης με φωτογραφία κλήρωσης τη Νο4 Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχα μια ''Ελεύθερη πτώση'' για το δρώμενο των  Γνωμικών   Φοβάμαι τον κόσμο, θυμάμαι είχα πει στον ψυχολόγο. Φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κόσμο,να μπω σε μια παρέα και να συμμετέχω στις συζητήσεις, να βγω ένα ραντεβού, να πάω σε μια συνέντευξη. Φοβάμαι πως θα τους είμαι βάρος, πως θα σπαταλήσω το χρόνο τους. Είναι τόσο πολλοί ωραίοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι εκεί έξω. Άνθρωποι που ξέρουν να συμπεριφερθούν, να στηθούν, να περπατ