Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκθεση χειροποίητων καρτών



Σήμερα ο γαλαξίας έχει μουσαφίρισσα μία ξεχωριστή χρυσοχέρα, την Ελένη Πολυματίδου,  που θα παρουσιάζει τις δημιουργίες της από το Σάββατο 14 Νοεμβρίου ως την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στον πολυχώρο Βρυσάκι. Στη Βρυσακίου 17, στην Πλάκα. 

Πάμε λοιπόν να μάθουμε μερικά πράγματα για την Ελένη μέσα από μία μικρή συνέντευξη.

1. Ελένη, πώς ξεκίνησες να φτιάχνεις καρτούλες;

Ξεκίνησα να φτιάχνω κάρτες το 2007, διότι είχα την ανάγκη να ''ξεφύγω'' από τη θλίψη, εξαιτίας της απώλειας ενός πολύ αγαπημένου μου προσώπου.


2. Πώς προέκυψε η έκθεση στο Βρυσάκι;

Το Βρυσάκι, του οποίου τις ενημερώσεις, παρακολουθώ στο facebook και είναι και το αγαπημένο μου μέρος για καφεδάκι και χαλάρωση, είναι ένας μικρός πολυχώρος τέχνης και δράσης που στεγάζεται σε ένα παλιό νεοκλασικό στο Μοναστηράκι. Σε μία από τις ενημερώσεις του, είχε μία αναγγελία προς τους δημιουργούς ευρέως φάσματος, να εκθέσουν εντός του χώρου, τις δημιουργίες τους. 
Περισσότερο για πλάκα, έστειλα δείγμα της δουλειάς μου και η υπεύθυνη βλέποντας τις κάρτες μου στη σελίδα μου, με κάλεσε να βρεθούμε από κοντά και όλα πήραν το δρόμο τους. 


3. Στη μικρή γειτονιά των bloggers έχουμε πολλές χρυσοχέρες φίλες που έχουν τη χειροτεχνία σαν το πιο δυνατό αγχολυτικό τους. Τώρα που έστησες την προσωπική σου σελίδα σκέφτεσαι να φτιάξεις και ένα ιστολόγιο;

Νομίζω πως από τα social media είμαι καλυμμένη. Έχω το site μου όπου το σημαντικότερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι συγκεντρωμένο εκεί. Επίσης υπάρχει και η σελίδα μου στο fb και ο λογαριασμός μου στο instagram.
Για άνθρωπο που δεν συμπαθεί την τεχνολογία νομίζω ότι τα έχω πάει καλά.


4. Στην εργασιακή σου καθημερινότητα έχεις τη δυνατότητα να εκφράζεσαι δημιουργικά;

Από τη χρονιά που ξεκίνησα να διδάσκω ως καθηγήτρια αγγλικών, φτιάχνω κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, κάρτες για όλους μου τους μαθητές. Έτσι σαν γούρι για την καλή χρονιά και σαν αναμνηστικό για να θυμούνται κάτι από την δασκάλα τους.
Η διδασκαλία θεωρώ πως είναι πολύ δημιουργική, οπότε μπορώ να πω πως και στη δουλειά μου μπορώ να διοχετεύσω την φαντασία μου και τις ιδέες μου. Συν το ότι βοηθούν και η μαθητές μου και υπάρχει γενικά μια αλληλεπίδραση.


5. Πώς βιώνεις την κρίση και πώς βλέπεις και τους μαθητές σου να τη βιώνουν;

Προσπαθώ να σκέφτομαι όσο μπορώ αισιόδοξα για το μέλλον και να αντιστέκομαι όσο είναι δυνατόν, σε αυτήν την κατάσταση που μας έχει πλήξει και οικονομικά και ψυχολογικά. Οι ενήλικες καμουφλάρουμε τα συναισθήματά μας. Έτσι κι εγώ όταν μπαίνω στην τάξη για μάθημα, είμαι πάντα ευδιάθετη και χαμογελαστή, ασχέτως αν μέσα μου είμαι συννεφιασμένη ή όχι.
Τα παιδιά είναι κι αυτά ζορισμένα και το βγάζουν με διάφορους τρόπους. Είτε είναι πολύ ζωηρά, είτε χάνονται στον κόσμο τους. Κάποια εκφράζονται ανοιχτά και κάποια άλλα όχι. Οπότε την ώρα που έρχονται για μάθημα, θέλω να είναι για αυτά μια ώρα ευχάριστη και να φύγουν λίγο πιο ανάλαφρα κι ας έχουν μάθει μία λέξη λιγότερη στα αγγλικά.


6. Είχα την τύχη να σε γνωρίσω μέσα από την αρθρογραφία σου στον διαδικτυακό τόπο http://enfo.gr. Θες να μας πεις δυο λόγια και για την εμπειρία σου μέσα στην κοινότητα του enfo;

Το γράψιμο για μένα είναι μια εσωτερική διαδικασία που με βοηθάει να βγάζω από μέσα μου τα ''άπλυτα'' συναισθήματα, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου. Μέσω του enfo είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους και να αλληλεπιδράσουμε ακόμα κι αν μας χωρίζει η απόσταση.


7. Τι περιμένεις από την έκθεση στο Βρυσάκι και τι διαφορετικό προσδοκάς να σου δώσει η ενασχόλησή σου με τις κάρτες, συγκριτικά με αυτά που σου προσφέρει η εργασία σου;

Από παιδί ήξερα πως κάποια στιγμή στη ζωή μου θα ασχοληθώ με κάτι καλλιτεχνικό-δημιουργικό. Είναι στη φύση μου νομίζω και αγαπώ ό,τι σχετίζεται με τα γράμματα και τις τέχνες, οπότε το ότι κάνω την πρώτη μου προσωπική έκθεση, είναι κάτι σαν όνειρο που πραγματοποιείται.
Θα ήθελα να έρθουν να γνωρίσουν τη δουλειά μου άνθρωποι που δε με ξέρουν προσωπικά και έχουν δει τις κάρτες μου μόνο διαδικτυακά και βεβαίως να συναντηθώ και με τους αγαπημένους μου φίλους.
Επειδή δεν βιοπορίζομαι από την ενασχόληση αυτή, θα ήθελα να συνεχίσει να μου προσφέρει ευχαρίστηση, να με κάνει να ξεφεύγω από την καθημερινότητα και ενίοτε κι από την πραγματικότητα. Και θα ήθελα περισσότεροι άνθρωποι να εξοικειωθούν με την ιδέα του πόσο όμορφο είναι να προσφέρεις μία κάρτα.
Είναι σαν να έχουν κάτι από σένα για πάντα!


Περισσότερες καρτούλες της Ελένης θα θαυμάσετε εδώ: http://epolymatidou.wix.com/elenishandmadecards κι εδώ: https://www.facebook.com/ElenisHandmadeCards




Κι επειδή είναι και κορίτσι χρυσό και όμορφο να επισκεφτείτε την έκθεσή της και να πιείτε κι ένα καφεδάκι γνωρίζοντας καινούριους ανθρώπους.

Βρυσάκι, Βρυσακίου 17 Πλάκα
Τηλέφωνο: 210 3210179 
Σάββατο 14 έως Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 12.00-20.00, καθημερινά
(5 λεπτά περπάτημα από το Σταθμό Μοναστηράκι. Η Βρυσακίου έιναι ο πρώτος κάθετος δρόμος στην Ανδριανού απ' τα αριστερά).



https://www.facebook.com/events/1622130931390339/




Σχόλια

  1. Υπέροχες όλες οι κάρτες....μου πέφτει λίγο μακριά η περιοχή όμως....!
    Καλή επιτυχία στην έκθεση!
    Καλή Κυριακή Χριστίνα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω! Καλέ τι φοβερές κάρτες είναι αυτές!

    Άμα δεν βαριέσαι, δες εδώ http://sigatabga.blogspot.gr/2015/10/blog-post_19.html
    διότι έχω απαντήσει (αντιγράφοντας από αλλού) στις ερωτήσεις που έθεσες όταν μου χάρισες το βραβείο "μέικ μάι ντέυ"!

    Φιλί μεγάλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα αγαπημένη
    Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανέμορφες! Μπράβο της, καλή επιτυχία και καλή συνέχεια να έχει!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αν είσαι φίλος καλοδεχούμενος, αν ήρθες να σπαμάρεις σκέψου το ξανά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Secret Santa 2022

  Στην εκπνοή του χρόνου σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2023 με δύναμη και δημιουργικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές μου έχουν μετακυλιστεί στο instagram  @kristi_petaloti  και στο youtube  Kristi Petaloti . Παρ' όλα αυτά είναι συγκινητικό που κάποιοι παλιοί φίλοι συνεχίζετε να με τιμάτε με την παρουσία σας και τη σκέψη σας. Θαυμάζω το μεράκι σας να κρατάτε την παράδοση και να διοργανώνετε ακόμα δράσεις.  Η Γατόσφαιρα θα μείνει για πάντα ανοιχτή έστω και για κάποιες σποραδικές αναρτήσεις. Παραμένει το πρώτο μου σπιτικό, το σημείο έναρξης πολλών ωραίων πραγμάτων και μπορεί στο μέλλον αν αλλάξει κάτι στην διάρθρωση του Blogger ή και του Wordpress να με βολέψει να γίνω ξανά τακτικότερη.  Όπως φανερώνει και ο τίτλος της ανάρτησης έχουμε μυστικό Άγιο Βασίλη μια δράση θεσμό της βλογκογειτονιάς μας που συντονίζει κάθε χρόνο ακούραστη η αγαπημένη μας Μαριλένα  marilenaspotofart . Ο δικός μου μυστικός Άγιος Βασίλης είναι η Σμαραγδούλα μας  smaragdenia-roul

Σκέψεις ενηλικίωσης

  Πόσες φορές ενηλικιώνεται ο άνθρωπος; Όσες χρειάζεται θα πω. Στα είκοσι παίρνεις για πρώτη φορά την ελευθερία στα χέρια σου, μια ελευθερία που την παρανοείς και την ξοδεύεις αλόγιστα. Θέλεις να ζήσεις και να δοκιμάσεις πράγματα και λες σε όλα ναι κι αυτά τα ναι μια μέρα σε εκδικούνται. Ευτυχώς όμως έρχεται η δεύτερη ενηλικίωση εκεί κοντά στα σαράντα που σου λέει πως ήρθε η ώρα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την ελευθερία προς όφελός σου. Το καμπανάκι του χρόνου και της νιότης που θα αρχίσει να σε εγκαταλείπει σου θυμίζουν ότι δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σου. Χρωστάς τις βόλτες που σε ευχαριστούν με τον τρόπο που εσύ γουστάρεις. Χρωστάς τις ώρες ανάπαυσης χωρίς να πρέπει να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Χρωστάς τους φίλους που σου δίνουν χαρά και χαμόγελα και όχι εκείνους που θα σε ψυχοπλακώσουν.  Στον κόσμο που ζούμε οι εξουσίες χρειάζονται στρατιώτες. Εκκλησία, Κράτος, Επαναστάσεις όλοι χρειάζονται στρατιώτες να αγωνιστούν για λογαριασμό τους. Η Εκκλησία θέλει

Secret Santa 2023

 Η ανάρτηση μου στο ιστολόγιο μου κατέληξε να είναι μια ετήσια πλέον παράδοση. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι οπτικοακουστικές πλατφόρμες με έχουν κερδίσει και η Γατόσφαιρα παραμένει για συναισθηματικούς λόγους.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη φίλη Ιωάννα από το ιστολόγιο Συννεφάκι και τα όμορφα δωράκια που μου έστειλε http://kloanna.blogspot.com/ Κι ένα ακόμη ευχαριστώ στην αγαπημένη μας οικοδέσποινα Μαριλένα που μας συντονίζει κάθε χρόνο και μπαίνει πάντα στον κόπο και τα έξοδα να μας στέλνει αναμνηστικά δωράκια. https://marilenaspotofart.wordpress.com/ Εύχομαι σε όλες και όλους καλή κι ευλογημένη χρονιά κι όλη η ευγένεια που διαθέτετε να σας έρχεται πίσω στο πολλαπλάσιο. Για τους πιο ορεξάτους φίλους στο κανάλι μου δείχνω τα δωράκια αναλυτικότερα